≫ 

Jevrosimović otvorio Serbia Indoor Meeting: "Zadnja šansa da se ispuni norma za SP u Beogradu"

Predsednik ASS-a se takođe zahvalio relevantnim činiocima pred početak nadmetanja

  • 1
Armand Duplantis, Svetski rekord Foto: Nikola Tomić

Predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović na otvaranju Serbia Indoor Meetinga pozdravio je sve učesnike i napomenuo važnost ovog takmičenja koje se odvija pred Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

- Dragi gosti i prijatelji, ispred srpskog atletskg saveza želim da vas pozdravim i dobrodošlicu na miting, koji je od Svetske federacije dobio status silver mitinga, želim da pozdravim više od 150 atletičara i njihovih trenera koji se ovde takmiče, veliki aplauz za njih. Želim da napomenem da je ovo zadnja šansa da se ispuni norma za Svetsko atletsko prvenstvo u Beogradu, tako da, ko danas bude ispunio normu ostvariće rezultat za SP. 

Jevrosimović se takođe zahvalio relevantnim činiocima pred početak nadmetanja.

- Želim da se zahvalim svima koji su pomogli, da naš san postane stvarnost, našem predsedniku Aleksandru Vučiću, ministarstvu omladine i sporta, gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu i svim sponzorima. Želim vam da uživate u današnjem takmičenju, a takmičarima što bolje rezultate - zaključio je Jevrosimović.

Prisutnima se obratio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je takođe otvorio takmičenje.

- Večeras imamo 150 atletičara iz 34 zemlje, a na Svetskom prvenstvu imaćemo više od 1.000 iz 150 zemalja. Beograd će biti svetski centar sporta i atletike. To je Beograd kakav želimo i hoćemo. Hvala svima koji učestvuju u ovome i proglašavam Belgrade Indoor Meeting otvorenim - izjavio je Vesić.

Video: Jevrosimović: Uradili smo nemoguće, priznati smo u atletici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    7. mart 2022 | 19:27

    Molim vas da mi objavite komentar. Gospodine Jevrosimovicu, trebali ste da ucinite sve da jedna od najboljih i najlepsih atleticarki sveta Alisa Smit nastupi u Beogradu, sto bi bio neverovatan magnet za publiku. Ovako koga publika moze da gleda Duplantisa, Vuletu, nasih pet i po atleticara i to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA