Vuleta posle trijumfa u Beogradu: "Zadovoljna sam skokovima, srećna sam zbog Duplantisovog svetskog rekorda"

Naša atletičarka je slavila rezultatom 6,88 metara ispred Milice Gardašević na drugoj poziciji

  • 2

Skokom od 6,88 metara iz druge serije, naša Ivana Vuleta ostvarila je pobedu na Belgrade Indoor Meetingu večeras u "Štark Areni" i tako došla do trenutno drugog najboljeg svetskog rezultata ove sezone u svim nadmetanjima.

Bila je to prava uvertira za ono što našu Ivanu čeka od 18. do 20. marta na Svetskom prvenstvu u Beogradu, koje će se takođe održati u našoj najvećoj dvorani. Za medije je istakla kako je vrlo srećna što je skakala pred svojim navijačima u Beogradu.

- To su moji najverniji navijači i kada ide i kada ne ide. Vrlo je teško skoncentrisati od njih pre skokova, ali to su lepe stvari. Uvek sam srećna što ih vidim. Mislim da treba da budemo presrećni što se uopšte ovakva takmičenja održavaju i što imamo priliku da se takmičimo pred publikom.

Bilo je primetno da je Ivana navijala za što bolji skok Milice Gardašević, koja je na kraju završila kao druga.

- I ja sam navikla da svim svojim konkurentkinjama, gde imam prijateljice celog svog života. I za nju navijam oduvek i najavljuju je kao moju naslednicu. Ima svu moju podršku. Treba uvek naći nekog ko će te naslediti, nastaviti sa nizom medalja. Ne sme se sve svesti na jednog ili dva takmičara. Tu je mlada Topićka, deca koja se razvijaju. Posle nas i svih medalja mogu da vide da to nije ništa strašno i neki bauk. Rad, red i disciplina i malo sportske sreće dovešće do toga, pa kako koga sreća pogleda.

Misli Ivana da može još bolje na Svetskom prvenstvu. Kaže da će dodatno raditi na tome u naredne dve sedmice da se pripremi za najveću atletsku smotru.

- Danas sam se ispromašivala u zaletima. U prvom sam ostavila trag celom punđom u pesku. Ošišala sam se dosta, ali moram da smislim način da me to ne bi koštalo mnogo. U principu rezultati daleko od toga da su loši, tehnički bi samo malo trebalo to da popravim. Bila je poenta da napravim skokove na ovoj stazi na kojoj ćemo biti na SP, solidan rezultat i znam da imam dve nedelje da nijanse dovedem do savršenstva, da će sve biti dobro. 

Moguće je da ćemo Ivanu naredne sedmice gledati sa drugačijom frizurom, ako je verovati njenoj izjavi. U svakom slučaju, tvrdi da joj podloga u Areni odgovara.

- Goran sa tribine dobacuje da uzmem mašinicu od koleginice. Videću, ali moram da rešim, ogroman je problem. Veliki sam ljubitelj dasaka, odgovara mom stilu trčanja. Pošto sam jača skakačica, moram da iskoristim podlogu. Ovo je bila super proba. Pogledaću snimke skokova i videti šta mogu da uradim sledeće nedelje.

Oboren je i svetski rekord u skoku uvis. Armand Duplantis oduševio je Beograđane i leteo do 6,19 metara!

- Oseti se neka razlika, mi koji znamo šta je konkretna razlika, ali generalno prema rezultatima sa mitinga, staza je odlična, dobra za skokove. Srećna sam što sam bila prisutna zbog svetskog rekorda. Mislim da će ih biti još više na SP.

Ali, Lamonte Džejkobs iz Italije, olimpijski šampion na 100 metara je diskvalifikovan u trci na 60 metara zbog preranog starta.

- Kako nije, mogu da zamislim kako se oseća. Juriš svetski rekord, pa budeš diskvalifikovan zbog tako jedne stvari i propustiš priliku, a život ne pruža toliko prilika. Šteta je kad je ne iskoristiš.

Zadovoljna je ostvarenim rezultatima u Beogradu večeras.

- Rekla sam, mislila sam da ću proizvesti jedan skok blizu 7,00 metara. Da nije bilo kose, to bi bilo to. Kada se osvrnem na prethodne dve godine, mogu da budem zadovoljna. Atmosfera je bila prelepa.

Video: Pobednički skok Ivane Vulete: 6,88m na Belgrade Indoor Meeting-u

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    7. mart 2022 | 21:44

    Puna podrška Ivani, ali nažalost nije ovo baš bilo sjajno.Ipak nijedan skok nije bio baš toliko blizu 7m, čak ni taj prvi gde je kosa zasmetala i ostavila trag. Možda je to par cm skratilo dužinu, ali to je bilo 6.83. Za zlato će na svetskom prvenstvu trebati skok preko 7.10, a možda i više. Mislim da, ako se nešto bitno ne promeni u narerdnih nedelju dana, Ivana za taj skok jednostavno nije spremna, ponavljam NAŽALOST... Mada, opet, nadam se da je ovo samo trening i da skriva adute...

  • Baxter

    8. mart 2022 | 07:08

    Kakva bre Vuleta, pisite Spanovicka da vas ceo svet razume!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA