≫ 

Duplantis: "Da nisam oborio svetski rekord u Beogradu, bio bih uzrujan! Mislim da mogu preko 6,20 metara"

Istorija je danas ispisana u "Štark Areni"

  • 2

Svi koji su danas bili u "Štark Areni" mogli su da prisustvuju istoriji. U Beogradu je oboren svetski rekord u skoku sa motkom, a postavio ga je švedski atletičar, Armand Duplantis skokom od 6,19 metara na opštu ekstazu svih prisutnih navijača.

Posle velikog uspeha, nakon kojeg se radovao i sam Armand u zagrljaju svojih prijatelja i devojke, Desire Inglander, Duplantis je stao i pred novinare u "Štark Areni" i teško pronalazio reči za ono što se desilo. Kaže da je osećaj nestvaran.

- Da, stvarno. Porodica, prijatelji, svi znaju da sam dugo ovo pokušavao. Osećaj je dobar za mene i sve ostale.

Ističe da nikada nije vežbao na ovakvim visinama, ali da je danas imao poseban osećaj. Želeo je taj svetski rekord.

- Ne, obično ne vežbam na ovakvim visinama. Osećao sam se prilično samouvereno i mislim da je to moglo da se vidi iz načina na koji sam skakao. Jedino što mi je bilo na pameti od početka je bio svetski rekord. To je bilo jedino što me je zanimalo. Da nisam oborio rekord večeras, bio bih uzrujan. To mi je bio jedini cilj. Pokušao sam da dovedem sebe do pozicije da to uradim i uspeo sam.

On je bio vlasnik i prethodnog svetskog rekorda, koji je bio za centimetar niži i koji je postavljen tokom 2020. godine.

- Mislim, jednom sam već uspeo, zašto ne bih opet. Stadion je dovoljno dobar da na njemu oborim svetski rekord, to je sve što mogu da kažem. Osećaj je prilično dobar. Znam da će na Svetskom prvenstvu ovde biti još više ljudi. Energija će biti pravo ludilo i veoma se radujem tome, ostalo je još 10 dana. Ne znam, jednostavno ste dobro osećam svaki put u Beogradu. Uvek dobro skočim ovde.

Prokomentarisao je i šta je to sve radio u međusezoni i koliko mu je teško bilo da dođe do pomenutih rezultata.

- Da, tako nešto se dešava, ali uvek treniramo. Pokušavamo da ostanemo u formi, to je kao nekakvo dugme za reset. Mislim da je ponekad dobro uzeti vreme da se posvetiš zdravlju i da se vratiš tamo gde želiš. Osećam se vrlo dobro sada, moje telo se oseća dobro i to je najvažnije. Ništa neobično, klasična međusezona.

Ističe da može još više da skoči, da je ovo samo početak.

- Ne znam, nisam odgledao ni ovaj skok. Ne znam šta se sa njim dešava. Mislim da mogu i daleko više da skočim, da je ovo samo početak i da mogu mnogo granica da pomerim i da stignem do 6,20 metara i više.

Upitan je i da prokomentariše situaciju na granici Ukrajine i Rusije...

- Pretpostavljam da se ovo ne može puno porediti sa koronom, koronavirus je direktno uticao na ceo svet. Svakako je to slučaj i sa ovom situacijom. Naučili smo u 2020. godini da je sport važan i da ponekad može biti distrakcija od svega što se dešava. Jer ponekad ljudi jednostavno žele da sednu ispred televizora i gledaju ga, hoće da se zabave i gledaju atletičare koji se bore na najvećem nivou. Kada sam na stazi gledam samo na to i da skočim što je više moguće. I to svi ostali mislim da rade. Mislim da je sport jako važan ponekad da imaš nešto što će odvući pažnju od ludih stvari koje se dešavaju.

Do Svetskog prvenstva, ipak, vreme neće provesti u Beogradu, no u dalekoj Švedskoj.

- Otići ću u Švedsku, pa ću se vratiti u Beograd - kaže dobri Armand Duplantis.

Video: Veliki svetski rekord: Armand Duplantis oborio svetski rekord u skoku sa motkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA