Mama mia, tu je Džejkobs: Italijanska munja najavljuje udar groma u Beogradu

Marsel u Srbiju stiže motivisan, nema razloga da sada ne dođe do uspeh

  • 0
Lamont Marsel Džejkobs Foto: The World of Sports SC / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marsel Džejkobs je kroz 2021. godinu prošao brzinom munje. Iza njega je ostala zlatna prašina, činilo se da je neuhvatljiv za kameru, a kamoli za protivnike. Dve zlatne medalje sa Olimpijskih igara i jedna sa Evropskog dvoranskog šampionata dovoljno je dobra podloga da ga svrsta u sami krem atletike, a stavi u zvezdani red Svetskog prvenstva u Beogradu.

Sve je za njega krenulo iz Teksasa gde je prvi put u životu otvorio oči. Njegov otac je Amerikanac, a majka Italijanka. Samo tri nedelje je imao kada je prvi put video Italiju, zemlju koju će podići na pijedastal atletike dve i po decenije kasnije.

Evropski šampion na 60 metara u dvorani, koji je tek 2018. napustio skok udalj i preorjentisao se na sprint priredio je jedno od najvećih iznenađenja u Tokiju kada je osvojio najsjajnije odličje na 100 metara za 9,80 sekundi, srušivši evropski rekord i čime je postao prvi Italijan u istoriji koji je u ovoj disciplini osvojio olimpijsko zlato.

Tek u maju 2021. je prvi put probio barijeru od 10 sekundi, a već u avgustu nanizao dva olimpijska zlata. Drugo zlato u Japanu Lamont Marsel svojoj zemlji doneo je u štafeti 4x100 metara.

Marsel u Srbiju stiže motivisan, nema razloga da sada ne dođe do uspeha

- Bio sam u Beogradu 2017. godine i nije prošlo baš najbolje. Nisam uspeo kako sam se nadao. Ali to je bilo tada kada sam se bavio skokom udalj, a sada je sada! Uzbuđen sam što se vraćam – istakao je Džejkobs.

Šta je sledeći cilj? Pa, osvajanje zlata u Beogradu. Samo to? Pa, nije samo to. Želi da sruši čuveni rekord Juseina Bolta i svakim novim startom teži ka tome. Italija je iz svog rukava izbacila adut kojem se nije ni nadala, ali sada je najjači na talonu.

Lamont Dzejkobs, OI, Olimpijske igre Foto: Tanjug/AP

Tetovaže i porodica

Brzi Italijan na svom telu ima nekoliko tetovaža koje se jasno vide kada stane na startu liniju. Jedna kaže "Porodica. Gde je život rođen i gde ljubav nikada ne završava". Na grudima ima ružu i rečenicu izgovorenu od strane Čarlija Čaplina. Tu su još imena njegove dece, na leđima mu je i tigar, a na ruci mu piše "Veruj". Odmah ispod vrata je "CrazyLongJumper" kako se potpisuje i na društvenim mrežama.

Najbolja vremena:

60 metara - 6.47 (2021) nacionalni rekord

100 metara - 9.80 (2021) evropski rekord

200 metara - 20.61 (2018)

4x100 štafeta - 37.50 (2021) nacionalni rekord

Video: Olimpijski šampion diskvalifikovan na Belgrade indoor meeting-u: Nervozno istrčao sa staze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA