≫ 

Prvi čovek svetske atletike oduševljen Beogradom: "Nije daleko dan kad ćete se kandidovati za SP na otvorenom"

Sebastijan Kou ima samo reči hvale za predsednika Srpskog atletskog saveza i organizaciju Svetskog prvenstva

  • 0

Sve je spremno za početak Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koje zvanično počinje u petak 18. marta i trajaće do 20. marta.

Najveće zvezde svetske atletike koje su doputovale u Beograd na prvenstvo, održale su trening u Areni, gde je sve vrvelo od takmičara koji su imali poslednje pripreme pred takmičenje.

Uoči početka prvenstva u Areni je održana konferencija za novinare gde se pripadnicima "sedme sile" obratio i predsednik Svetske atletske federacije, Sebastijan Kou, koji nije krio oduševljenje organizacijom.

- Pre svega, hvala što se sa nama, pre svega atletičarima. Znam koliko su fokusirani pre takmičenja, ovo je Svetsko prvenstvo, tako da sam srećan što su uzeli vreme da budu sa nama ovde. Veoma sam uzbuđen, neverovatno je da smo poslednji put bili u Birmingemu 2018. godine, znamo zašto smo čekali toliko. Svet je prošao kroz komplikovana vremena, srećan sam što sam ovde, što je sport pokazao da leči, da može da spoji toliko nacija zajedno. Srećan sam što je ovo prvi put od Dohe da imamo i publiku uživo.

- Za atletičare će to biti velika razlika, nije ovo bio faktor koji ih je sputavao, ali mogućnost da Svetska atletika radi koja radi u svetu u prezentovanju, približavanju atletike je jako važna. Naravno, to se najviše vidi na SP u atletici u dvorani.

- Veoma sam zahvalan radu lokalnog komiteta, srećan sam što sam u društvu Veselina Jevrosimovića, njegova je ambicija je bila da ubedi političare Srbije da se ovo organizuje, takmičio se u skoku sa motkom, promovisao je ovaj sport u Srbiji, investicije su ogromne i znam da neće biti daleko datum kada Srbija bude tražila ogranizaciju Svetskog prvenstva na otvorenom. Ovo je deo sveta koji razume atletiku, njenu važnost u društvu. Znam da ćemo u sledećih par dana biti počastvovani velikim takmičenjima i sudarima. Hvala vam što ste odvojili vreme da promovišete sport i tebi Veseline što kontinuirano promovišeš sport - poručio je Sebestijan Kou.

Britanska novinarka je upitala Koua o situaciji u Ukrajini i protestima koji su u Beogradu održani, a na kojima je pružena podrška Rusiji, a Kou ističe da ne očekuje nikakve scene u dvorani i da će sport sigurno pobediti.

- Ovde postoji podrška za Ukrajince, ali i za sve atletičare. Ovo je atletika, a istorijski je ovo bio sport koji je razumeo politiku, ali nas je spajao. Ne očekujem ništa u dvorani, imamo sve procese i sisteme. Nećemo o tome diskutovati ovde, sport će sigurno pobediti - jasan je bio Kou, a na to se nadovezao i Veselin Jevrosimović, koji je naglasio da u Beogradu ima i demonstracija na kojima se pruža podrška Ukrajincima.

- Imamo i demonstracije protiv rata u Ukrajini, samo bih to isto dodao - dodao je prvi čovek srpske atletike.

Video: Angelina Topić ide stopama oca Dragutina: Kakva su im očekivanja pred Svetsko prvenstvo u dvorani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA