≫ 

Najbrži čovek sveta poručuje: Čast mi je što sam ovde u Beogradu!

Džejkobs je stigao na SP u atletici sa jasnim ciljem - da osvoji medalju

  • 0
Marsel Džejkobs
, Marcell Jacobs, Italija
Foto: Milena Đorđević

Italijanski atletičar Marsel Džejkobs istakao je da mu je velika čast što će biti učesnik Svetskog prvenstva koje se održava u Beogradu!

Pomenuti sprinter je na prethodnim Olimpijksim igrama u Tokiju osvojio dve zlatne medalje - u pojedinačnoj konkurenciji i u štafeti, a najbrži čovek planete trenutno se nada da bi najsjajnije odličje mogli da se zasija na njegovim grudima i u srpskoj prestonici.

- Velika mi je čast da budem ovde na konferenciji sa ovim takmičarima. Sećam se kada sam gledao ovo, a nisam bio učesnik... Bio sam ovde na EP u 2017. godini u Beogradu, bio sam favorit da pobedim u skoku udalj, ali sam ispao u kvalifikacijama u Beogradu. Posle toga sam se povredio nekoliko puta. Zbog toga sam promenio fokus sa skoka na sprint. Zahvalan sam na tome zato sam sada OI šampion. Sve se dešava iz nekog razloga. Prvi deo sezone je bio dobar. Srećan sam, imam dobar osećaj na stazi, iako nisam u najboljoj formi. Nisam srećan zbog lošeg starta, ali dobro je što se desio tada, a ne ove nedelje. Zato sam više fokusiran - rekao je Italijan i dodao:

- Ono što se desilo prošle godine, kada sam osvojio dve medalje, nikada nisam izgubio fokus, hteo sam da dokažem da mogu da ostvarim to što sam ostvario. Fokusiran sam na svoju karijeru, imao sam tešku sezonu, sada imam dugačku sezonu. Počeo sam da treniram nešto ranije, da bih mogao da ostvarim sve ciljeve. I srećan sam što sam ostao fokusiran.

Otkrio je Džejkobs i ko mu je najveći rival.

- Kada sam ja u pitanju, borim se u takmičenju gde je pobednik onaj koji napravi najmanje grešaka. Kolman će biti čovek kog treba pobediti. Pokušaću da budem što je bliže moguće i da gurnem glavu ispred - rekao je Džejkobs koji je povukao paralelu između trčanja i skoka udalj:

- Tehnika je drugačija između sprinta u skoku udalj i sprintu inače. Razlika je u prvom delu trke, kao i na načinu na koji krećem. Pre dve godine, kada sam se prebacio na sprint, gledao sam na italijanski, tradicionalni način... Ali video sam da pravim previše grešaka, tako da nisam hteo da kopiram tehniku, nego sam je adaptirao. Uspeo sam to da uradim prilično dobro. To što sam promenio stvari je ključni detalj iz moje karijere u poslednjih godinu-dve.

Video: Ivana Vuleta spremna da uđe u svetsku istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA