≫ 

Kakve reči olimpijskog šampiona o Beogradu: "Uvek volim da se vratim u ovaj grad sa mnogo istorije"

Rajan Krauzer sjajno promoviše našu zemlju pred start Svetskog dvoranskog prvenstva

  • 0

Olimpijski šampion i svetski rekorder u bacanju kugle, Amerikanac Rajan Krauzer, istakao je pred start Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici da je spreman i da je srećan što će se takmičiti u Beogradu, za koji je imao samo reči hvale.

- Nikada ranije se nisam takmičio na Svetskom prvenstvu u dvorani. Srećan sam što sam ovde, uživam kada se takmičim unutra. Drugačije je kada je vezano za trening. Volim Beograd, bio sam ovde zbog promocije u 2020. godine. Beograd je grad u koji uvek volim da se vratim, nalazi se na ušću dve reke, grad je sa mnogo istorije...

Krauzer se nada i obaranju dvoranskog Svetskog rekorda, pošto je već vlasnik svetskog rekorda na otvorenom.

- Daću sve od sebe. Ne mogu da pričam o drugima. Ali ja ću dati sve od sebe. Doha je bila fantastična. Ne znam da li ćemo videti isto to ovde, nadam se da nećemo - uz osmeh je poručio, istakavši da nedostaje Džo Kovač...

- Ali ja sam u dobroj formi. Ako neko može da dobaci do 22,90, to bi bio dvoranski rekord.

- Uzbuđen sam zbog budućnosti atletike. Ovo je tako veliko tržište. Zemlja je pasionirana za sport, ali ne baš za atletiku. Donećemo veliku pažnju. Gledamo ka Los Anđelesu 2028. godine. Američki tim ima talentovane takmičare. Uzbuđen sam zbog nas, što nećemo se takmičiti bez promene vremenske zone. To je jedno od mesta (Oregon, prim. aut.) koje ima najkvalitetnije uslove. Okupiće najbolje na svetu na jednom mestu.

- Imamo sve sem Džoa Kovača... Za mene će to biti Valš, Tomani... Imamo pet-šest takmičara koji bacaju preko 21.80 metara. Evropljani dobro bacaju u poslednjih nekoliko dana - rekao je Krauzer na pitanje o konkurenciji.

Istakao je i da mu je žao što zbog povrede na takmičenju neće biti našeg Armina Sinančevića, za koga ima samo reči hvale.

- Žao mi je što se Armin neće takmičiti zbog povrede. Bio je odličan u finalu Dijamantske lige. Tehnički radi mnogo stvari odlično. Vidi se da Evropljani razvijaju tehniku, ima mnogo toga u sebi. U dve godine mislim da može da baca 22 metra sigurno - rekao je Krauzer, koji je bio zadovoljan kako je bacao na Svetskom prvenstvu u Dohi, za koje se pripremao u ograničenim uslovima zbog pandemije korona virusa.

- Ja sam lično bio zadovoljan Dohom. U finalnoj rundi sam bacio ogroman rezultat, centimetar manji nego što sam želeo. Bacio sam najbolji rezultat kada je značilo. Zbog čitave pandemije i promene, morao sam da treniram u garaži i osnovnoj školi. Trening je bio sužen. Radio sam najbolje sa onim što sam imao dok je to trajalo. Sezona je počinjala u septembru sa treningom do januara. Sedeo sam sa partnerima na treningu. Do tada je bilo sve otkazano. Hteli smo da napravimo fondaciju za 2021. godinu i Tokiju. Nadam se da se to neće ponoviti, nadam se da ću moći ponovo moći normalno da treniram. Tokom čitave svoje karijere sam imao 6-7 meseci neprekidnog treninga - zaključio je Krauzer.

Video: Ivana Vuleta spremna da uđe u svetsku istoriju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA