Slovenija došla do prve medalje na SP u atletici: Šutej osvojila bronzu u skoku s motkom, Moris pripalo zlato

Odličan rezultat za Tinu Šutej, koja je bila daleko ispred Moser, Hladičuk i Mektagart na četvrom mestu

  • 1
Sendi Moris Foto: AP/Tanjug

Još jedna disciplina na Svetskom prvenstvu u atletici je došla do kraja, ženski skok s motkom je obeležila Sandi Moris koja je osvojila zlatnu medalju sa preskočenih 4,80, iza nje se našla njena sunarodnica Kejti Negot, dok je treće mesto pripalo Tini Šutej iz Slovenije. Inače, drugoplasirana i trečeplasirana su preskočile čestvicu na 4,75 metara.

Sandi Moris je pre samog turnira bila jedan od favorita, došla je u Beograd sa najboljim ličnim rezultatom od preskočenih 5,00 metara, dok je takođe i trenutno peta skakačica s motkom na svetu. Njena sunarodnica Kejti Negot ima nešto slabiji lični rekord, ali je bolje rangirana na svetu (drugo mesto), dok je Tina Šutej trenutno šesta na svetu, ali sa najslabijim ličnim rekordom.

Zanimljivo je da su i Šutej i Moris, kao i Negot imale identičan najbolji rezultat u sezoni - 4,80 metara.

Konkurencija nije bila na visini zadatka, ostale takmičarke su stale na lestivici od 4,60, dok je ovaj trojac nastavio do samog kraja.

Šutej i Negot su preskočile 4,75, dok je Moris napravila i korak dalje i otišla je za pet centimetara više, dok je stala i ona na lestvici od 4,90.

Kako god, Slovenija je na ovaj način došla do prve medalje na Svetskom prvenstvu u Beogradu, dok su Moris i Negot uvećale saldo kod SAD-a.

Video: Ukrajinska atletičarka opisala dramu: Letele su bombe, tri dana sam putovala do Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA