≫ 

Finale na 60 metara najgledaniji događaj u istoriji atletike! Nezapamćeno interesovanje za SP u Beogradu

Ova trka je bila i jedan od najvećih događaja na Svetskom šampionatu, na kojem su oborena tri svetska rekorda

  • 1
Aleksa Kijanović, Atletika, muškarci trke trka Foto: Milena Đorđević

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje je održano u Beogradu, bilo je spektakl kakav se ne pamti. Svetske rekorde su oborili Armand Duplantis u skoku s motkom, Julimar Rohas u troskoku i Grent Holovej u trci na 60 metara s preponama. Ipak, ako je sudeći po interesovanju gledalaca širom sveta, najzanimljivija je bila trka na 60 metara, u kojoj je Italijan Marsel Džejkobs još jednom pokazao da je najbrži čovek na svetu i odneo je zlato u finalu. Kako saznajemo, ova trka je bila najgledanija u istoriji svetske atletike!

Podsetimo, Lamont Marsel Džejkobs je za tri hiljaditinke odneo pobedu i zlatnu medalju ispred Kristijana Kolmana, dok je bronza pripala još jednom Amerikancu Marvinu Bejsiju.

Možda i očekivano da je publika najviše ispratila ovaj događaj, jer je Džejkobs i aktivni osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama, pošto je pre manje od godinu dana bio najbrži u Tokiju na 100 metara, čime je i pokazao da je pravi naslednik Juseina Bolta u ovoj discplini.

Video: Odjeknule reči italijanske munje iz Beograda: 2 zlata u manje od godinu dana nisu slučajnost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA