≫ 

Ivana zaradila veliki novac uz svetsku titulu: Vlada Srbije bogato nagradila atletičarku i njenog trenera

Svetska prvakinja i njen trener dobiće nagradu od po 30.000 evra, a nagrađen će biti i Laslo Šuranji za titulu na EP u streljaštvu

  • 15
Ivana Španović Vuleta Foto: Milena Đorđević

Vlada Republike Srbije usvojila je rešenje o dodeli novčanih nagrada Ivani Vuleti i njenom treneru Goranu Obradoviću za osvajanje titule prvaka sveta na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

Ivana je u Areni u spektakularnoj atmosferi preskočila 7,06 i dominantno odbranila svetsku titulu, a Vlada je odlučila da to nagradi sa 30.000 evra, koliko su dobili i Ivana i njen trener.

- Članovi Vlade usvojili su i rešenja o dodeli novčanih nagrada Ivani Vuleti za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani u olimpijskoj sportskoj disciplini - atletika, skok u dalj, održanom u Beogradu od 18. do 20. marta ove rodine u visini od 30.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos dobiće i njen trener Goran Obradović.

Takođe, nagradu u visini od 20.000 evra je dobio i Laslo Šuranji, koji je u strejaštvu osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, kao i njegov trener Dragan Marković.

- Po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednodsti dobiće sportista Laslo Šuranji za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini - streljaštvo, koje je održano u Kraljevini Norveškoj od 14. do 19. marta 2022. godine. Isti iznos dobiće i njegov trener Dragan Marković - navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Video: Jedva sam se obuzdala se da ne zaplačem i ne padnem u nesvest: Ivana Vuleta o Bože pravde u Areni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Y

    24. mart 2022 | 16:36

    Kad mogu oni seljaci iz zadruge da uzimaju po 200 000 eura, može i žena koja nam osvetljava obraz u sportu

  • Žika

    24. mart 2022 | 16:33

    Španović je već bilo legendarno prezime. A muževljevo prezime neka on sam promoviše i proslavlja. Ona je legendarna Ivana Španović! Šta bi bilo ako bi se preudala? Njen muž je trebalo da poštuje njen trud i uspehe sa devojačkim prezimenom i da ne insistira na svom prezimenu. Mogla je i da doda muževljevo prezime na svoje i to bi bilo ok. Ovako je samo promovisanje njegovog prezimena.

  • Toma

    24. mart 2022 | 16:21

    Srpska kraljica !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA