≫ 

Zvanično otvorena najduža Trim staza u Srbiji: "Uspeli smo da vratimo trkački pokret Fruškoj gori"

Stazu je zvanično otvorio predsednik SAS Veselin Jevrosimović u društvu Ognjena Cvetićanina ispred Grada Novog Sada

  • 0

Predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović svečano je otvorio najdužu Trim stazu u Srbiji koja se nalazi na Fruškoj gori!

Staza je dugačka 5.5 kilometara, građena je od prirodnih materijala, i ono što je svakako najspecifičnije jeste činjenica da prilikom izgradnje staze nije posečeno nijedno drvo.

- Ispred SAS želim sve da vas pozdravim i da vam se zahvalim što ste došli na otvaranje najduže Trim staze u Srbiji. Projekat je krenuo pre godinu i po dana, a ideja je nastala tako što smo imali dosta zahteva da napravimo jednu dobru trim stazu za trkače. Dosta smo razmišljali i shvatili da je Fruška gora idealna lokacija. Obratio sam se gradonačelnuku Novog Sada Milošu Vučeviću sa idejom i on je rekao da je to sjajno za sve naše građane.

- Celi projetak je počeo septembra prošle godine. Staza je trebalo da bude 5 km, ali je izašla na 5,5. Zato što smo na samom licu mesta morali da preprojektujemo celu stazu a da nijedno drvo ne bude posečeno. Uspeli smo da vratimo trkački pokret ovoj planini. A taj pokret je najveći u Srbiji trenutno. Trkačima želim što bolje vreme, pobednik će istovremeno biti i prvi rekorder - rekao je Jevrosimović na otvaranju na kom je prisustvovao i pomenuti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ceremonija otvaranja Trim staze "Iriški venac" počela je u 10.45 minuta, a prisutnima se najpre obratio direktor Nacionalnog parka "Fruška gora" Radoslav Krunić.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde. Volim Frušku goru i često je posećujem. Hvala SAS na ideji da na najstrajem nacionalnom parku izdradimo trim stazu. Hvala Gradu Novom Sadu u gradonačelniku Milošu Vučeviću koji nam je od prvog dana bio podrška. Radili smo u teškim vremenskim uslovima, ali smo uspeli da završimo stazu sa prvim lepim danima. Veliko hvala svima vama koji ste ovde sa nama jer ćemo kroz trku koja je planirana i zvanično otvoriti stazu.

Zatim se prisutnima obratio i Ognjen Cvetićanin ispred Grada Novog Sada, koji je nedugo zatim zajedno sa Jevrosimovićem presekao vrpcu.

- Dragi prijatelji, veoma sam ponosan i srećan što smo danas bogatiji za još jedan sportski sadržaj. Ovde se danas otvara najduža trim staza u Srbiji. Novi Sad ima i ravnicu i reku i planinu, a evo sada ima i najdužu stazu. Ovo je za sve ljubitelje prirode iz celog sveta, jer imamo uslove da se ovde održavaju razna takmičenja u planinskom trčanju i krosu. Hvala SAS i svima vama koji ste učestvovovali. Živela Fruška Gora, Novi Sad i Srbija.

Nakon govora zvanica, od 11 časova je usledio početak 1. kros trke "Iriški venac" kojoj je i zvanično puštena u opticaj najduža Trim staza u Srbiji.

U kategoriji dama najbrža na 5,5 kilometara bila je Aleksandra Kostadinović iz Sremske Mitrovice, dok je u konkurenciji muškaraca prvi kroz cilj prošao Filip Stanković iz Beograda.

Vredi pomenuti i to da su promoteri otvaranja Trim staze bili proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača i nekadašnji fudbalski reprezentativac, ujedno i bivši igrač Crvene zvezde Nikola Lazetić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA