≫ 

Veselin Jevrosimović: "Svetsko prvenstvo u Beogradu je proglašeno za najuspešnije ikada"

Prvi čovek Srpskog atletskog saveza istakao je važnost infrastrukture za uspehe u atletici

  • 3

Veselin Jevrosimović, predsednik Srpskog atletskog saveza, nije krio zadovoljstvo povodom otvaranja najduže trim staze u Srbiji na Fruškoj Gori. Osim o stazi "Iriški venac", Jevrosimović je govorio i o nedavno održanom Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani i obelodanio da je ono proglašeno za najbolje ikada.

Jevrosimović je istakao da je Srpski atletski savez inicijator izgradnje staze, a da je ona došla nakon brojnih zahteva trkačkog pokreta. Izabrana je Fruška gora kao idealno mesto u dogovoru sa trkačima i trenerima.

- Mi smo bili inicijator, jer smo pre oko godinu i po dana počeli da dobijamo brojne zahteve od trkačkog pokreta da napravimo jednu zaista dobru trim stazu. Dugo smo većali, razmišljali, koje bi mesto bilo idealno za takvu stazu. Bili smo saglasni, i trkači, kao i treneri, da je najidealnije mesto Fruška gora. Sa tom idejom smo se obratili gradu Novom Sadu, i nacionalnom parku Fruška gora, oni su nam izašli u susret i danas imamo najdužu trim stazu u Srbiji dužine od pet i po kilometara.

Ovog vikenda otvorena je najduža trim staza u Srbiji, a pre samo sedam dana u Beogradu je održan pravi atletski spektakl - Svetsko prvenstvo u dvorani. Predsednik SAS-a je istakao da je upravo prvenstvo u glavnom gradu Srbije proglašeno za najuspešnije Svetsko prvenstvo u dvorani ikada.

- Naše Svetsko prvenstvo je proglašeno za najuspešnije SP koje je ikada održano u dvorani, tako da smo zaista ponosni. Sedam dana nakon toga otvaramo jednu od najlepših staza, ne u Srbiji, nego u Evropi. Ovo je zaista pravi praznik za sve ljubitelje atletike i za sve one koji žele da se rekreiraju u prirodi.

Kao glavnu ideju za razvoj atletike, Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković su postavili što bolju infrastrukturu za takmičare. Za vreme njihovog mandata na čelu Srpskog atletskog saveza izgrađeno je preko 30 objekata za atletičare, a istakao je i da je upravo ta infrastruktura doprinela Srbiji da bude organizator planetarnog šampionata.

- Zaista otkako smo došli na čelo Atletskog saveza, pre oko 14 godina, Slobodan Branković i ja, naša ideja i razvoj atletike leži pre svega u infrastrukturi. Mi smo za ovih 14 godina završili preko 30 atletskih objekata i za to pre svega treba da se zahvalimo lokalnim samoupravama, Vladi Srbije, predsedniku, jer da nije bilo razumevanja sa njihove strane teško da bismo uspeli uopšte da dođemo do ovako zavidne infrastrukture, koja nam je na kraju i donela Svetsko prvenstvo koje je pre sedam dana održano u Beogradu.

Video: Najduža trim staza u Srbiji je otvorena: Rekreativci i sportisti trče po Fruškoj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаги

    26. mart 2022 | 15:59

    Браво Јевросиме. Дуго нисмо имали тако успешног човека и бизнисмена који се посветио спорту у Србији...👍

  • Vanja

    26. mart 2022 | 16:33

    Bravo! Vredno i zdravo i lepo.

  • Ivana Knićović

    26. mart 2022 | 15:17

    Sve je najbolje ikada !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA