≫ 

Maratonka ne želi da nosi dres Hrvatske: "Želja mi je da se takmičim pod zastavom Nemačke"

Atletičarka nekoliko godina živi u Nemačkoj

  • 1
Kristina Hendel Printscreen: Youtube/Moje trčanje

Hrvatska atletičarka Kristina Hendel je najverovatnije završila sa nastupima za svoj matični nacionalni tim pošto će se najverovatnije u nastavku karijere takmičiti pod zastavom Nemačke.

Naime, Kristina od 2016. živi i trenira u Nemačkoj. Tako je zatražila jenjihovo državljanstvo, pa bi u avgustu na Evropskom prvenstvu u Minhenu prvi put mogla da nastupati za novu državu.

- Sada je samo pitanje kada će se dva saveza, hrvatski i nemački, dogovoriti oko moje ispisnice. I dalje bih ostala da nastupam za klub Dinamo Zrinjevac, ali bih na sledećim velikim takmičenjima nastupala za Nemačku - rekla je Kristina.

Do 3. maja trebalo bi da sve bude rešeno.

- Ako sada ne dobijem nemačko državljanstvo, neću odustati. Želja mi je da nastupim na Olimpijskim grama u Parizu 2024. godine, ali u dresu Nemačke. Drugim rečima, ako sada ne dobijem državljanstvo Nemačke, onda ću sigurno propustiti nastup na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Jer, za Hrvatsku više neću nastupati, Hamburg je moj poslednji maraton za Hrvatsku - poručila je Kristina Hendel.

U Hamburgu ima jednu veliku želju.

- Da, želim da istrčim novi hrvatski rekord u maratonu. Za sada je on u vlasništvu Lise Nemec koja ima za dva minuta bolji rezultat od mene. Bilo bi lepo da imam u vlasništvu dva hrvatska rekorda - zaključila je Kristina Hendel.

Video: Počela trka na najdužoj trim stazi: Fruška Gora ima još jednu atrakciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lun

    25. april 2022 | 10:04

    To ti je pametna ideja Kristina i osigurana bolja buducnost. Dzabe je nastupat iz ljubavi za zemlju a dzepovi prazni i nema se za osnovni zivot jer politicari pokradose sve zivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA