≫ 

Branković otvorio "Brzinom do zvezda": Svi ste vi pobedili, bilo bi dobro da se prođe atletska obuka

Direkor SAS-a poručio deci da bi trebalo da budu ponosni, jer su najbrži u Srbiji

  • 0

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković otvorio je u utorak popodne finalno takmičenje završne manifestacije 8. ciklusa "Yettel Brzinom do zvezda."

U pitanju je manifestacija na kojoj se takmiči 380 najbržih dečaka i devojčica iz 52 grada Srbije, a koja se na kraju bore za titulu šampiona i zlatne zvezdice "Brzinom do zvezda."

- Dobar dan deco, dobar dan profesori. Drago nam je što ste danas ovde u Kući srpske atletike i verujem da ćete ovde uspeti da se posvetite, "zarazite" i ostanete u atletici i da se bavite atletikom. Veliko hvala sponzoru Srpskog atletskog saveza, kompaniji "Yettel", koja je prepoznala šta smo hteli sa ovim projektom, prepoznala je da razvijamo atletiku i utičemo na decu Srbije da budu još srećnija i zdravija. Hvala i ostalim sponzorima koji pomažu na svoj način, pre svega gradu Beogradu koji je shvatio i stavio ovaj projekat u plan škola - rekao je Branković i dodao:

Video: Otvaranje finala takmičenja Brzinom do zvezda: Tražimo buduće atletske šampione

- Želja nam je da od najbržih dečaka i devpojčica napravimo idole svojih generacija. Verujem da ćemo uspeti u tome da svake godine budemo sve veći i da sve više i više vas bude deo ovog projekta, da fond za nagrade bude što bogatiji i da vi odete vašim kućama što srećniji. Srećno vam bilo i ove godine. Nemojte da oni koji ne pobede budu razočarani. Svi ste vi pobedili. Vi ste najbrža deca Srbije i treba da ste ponosni na to. I mi, i vaši roditelji i profesori.

Nedugo zatim, Branković je dao izjavu i za Telegraf u kojoj je opisao značaj ovog projekta.

- Ovo je veliki doprinos za atletiku. Projekat kojim smo hteli da utičemo na mlade u tom uzrastu od 11-12 godina, da ti najbrži dečak i devojčica u svom odeljenju, svojoj školi da budu idoli svojoj generaciji. Tako što će ta škola dobiti tehniku, profesor mobilni telefon, porodica letovanje na moru, da budu deo kampa, da prosto osete jedan drugačiji život i da ih taj sports zarazi da sportski rešavaju sve probleme u životu.

- Ovaj projekat traje dugi niz godina i verujte da su mnogi počeli u njemu. To je onaj drugi deo našeg cilja, da što više njih ostane u atletici. Sad kada bi sproveli anketu, videli bi da najmanje njih trenira atletiku. Da više treniraju fudbal, košarka i ostale sportove. Ali mi nemamo ništa protiv, daleko od toga. Ipak, bilo bi dobro da svi prođu atletsku obuku jer bi sutra bili kvalitetniji i za druge sportove - poručio je Branković koji je otkrio i naredne planove SAS-a i videu ispod:

Video: Branković: Želimo da što više dece zadržimo u atletici, od njih stvaramo idole budućim generacijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA