≫ 

Kakav podvig Francuza: Fizički napadnut pre trke, trčao sa znojnicom na oku i pobedio!

Nepoznati čovek je prišao atletičaru dok se ovaj zagrevao, nasrnuo na njega i naneo mu povredu oka

  • 0
atletičar Foto: twitter/lachainelequipe

Francuski atletičar Vilfred Apio postao je šampion u trci na 400 metara s preponama, u pitanju je nacionalno nadmetanje, što je vest koja sama po sebi ne pobuđuje ogromnu znatiželju, ali ako se zna da je ovaj momak napadnut i udaren u oko neposredno pre trke, to onda njegovom uspehu daje prizvuk podviga.

Naime, nepoznati čovek je prišao francuskom atletičaru dok se ovaj pripremao za nastup, incident se desio pored staze, i tom prilikom Apio je zadobio udarac u predelu oka.

- Prišao mu je čovek i pitao da li je on Vilfred Apio. Kada je rekao da jeste, usledio je udarac u glavu - rekao je trener Oliver Valejs.

Valejs je uspeo da uhvati napadača i da ga savlada, ali je šteta već učinjena, Apio je osetio kako mu nešto nije u redu sa okom, međutim nije bilo govora da ne učestvuje u trci. Stavio je oblog i zavoj preko oka, prekrio ga je znojnicom, pojavio se na startu - i pobedio!

- Ne želim previše pričati o napadu. Postoje ljudi koji su zaduženi za to. Što se tiče trke, mnogo je teže trčati kada ne vidite na jedno oko. Osećaj je dobar. Srećan sam što sam pobedio - rekao je Apio koji je trku završio u vremenu od 48:57 sekundi.

Video: Olivera Jevtić napadnuta na trci u Sofiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA