≫ 

Bravo, Angelina! Topićeva oborila nacionalni rekord Srbije u skoku uvis i izjednačila svetski kod juniorki!

Sjajan i najbolji rezultat naše zemlje, koji je ostvarila iz trećeg pokušaja, sada glasi na 1,96 metara

  • 11

Ređaju se magični rezultati u Kruševcu! Najveći grad u Rasinskom okrugu juče je bio okupan kišom, a danas rekordima u "kraljici sportova". Posle Boška Kijanovića koji je srušio nacionalni rekord star 38 godina u trci na 200 metara, istu stvar učinila je i mlada Angelina Topić u skoku uvis.

Ona je nadmašila svoj prethodni najbolji rezultat za centimetar, pa sada nacionalni rekord Srbije glasi na 1.96 metara. Ovu meru uspela je da preskoči u trećem pokušaju, a prethodno je sve visine preskakala iz "prve" i to na 1.65, 1.70, 1.78, 1.81, 1.87 i 1.91 metara.

Njen prethodni najbolji rezultat od 1.95 metara ostvaren je 1. juna ove godine na mitingu u Atini, što će reći da je sjajna Angelina u velikom usponu forme i da od nje u budućnosti možemo tek da očekujemo velike rezultate i medalje na svetskim takmičenjima.

Drugo mesto zauzela je Zorana Rokavec koja je preskočila 1,78 metara, a treća je bila Jovana Delić sa istom visinom, ali joj je bilo potrebno više pokušaja da dođe do zadatog cilja.

Inače, ovo je ujedno bilo i izjednačenje svetskog rekorda kod mlađih juniorki, tako da Angelinin uspeh dobija na snazi! Nakon što je ostvarila ovaj istorijski rezultat, potrčala je u zagrljaj svom ocu, a nekada uspešnom atletičaru, Dragutinu Topiću, koji je dominirao u ovoj disciplini.

Video: Angelina na ivici suza: Pogledajte zagrljaj ponosnog Dragutina Topića s ćerkom posle rušenja rekorda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    26. jun 2022 | 20:48

    Bravo dete!!Samo napred!!

  • 5

    26. jun 2022 | 20:59

    NE PADA KLADA DALEKO OD IVERA ILI TAKO NEŠTO.

  • JS

    26. jun 2022 | 22:19

    Bravo devojko, samo napred u nove pobede.🥇🥇🥇 Ovo je tek početak, nadam se, slavlja za sve nas.🎈🎉 Atletika jeste Kraljica sporta, uvek bila. Vidimo da su nove snage tu, samo napred.👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA