Ministar Udovičić svečano otvorio stadion u Kruševcu: "Novo mesto za vrhunske sportiste u atletici i fudbalu"

Otvaranju su prisustvovali i Bratislav Gašić, koji je imao velikog udela u realizaciji projekta, direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković, kao i viđene zvanice iz Fudbalskog saveza Srbije, FK Crvena zvezda i grada Kruševca

  • 2
Otvaranje stadiona u Kruševcu Foto: Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić danas je otvorio novoizgrađeni stadion FK “Jedinstvo” u Kruševcu. Otvaranju su prisustvovali i predstavnici Grada Kruševca, Fudbalskog saveza Srbije i Srpskog atletskog saveza.

On je istakao da je prezadovoljan što je danas konačno otvoreno mesto na kojem će atletika i fudbal u Kruševcu moći dalje da se razvijaju i gde ćemo pratiti buduće šampione.

- Stadion za koji smo pre tačno godinu dana položili kamen temeljac je od danas mesto namenjeno svima koji vole sport, kao i vrhunskim sportistima u atletici i fudbalu i svakako da predstavlja novu bazu školskog sporta i mesto na kome će pored sadašnjih šamiona, svoje prve korake na sportskom terenu napraviti i neki novi šampioni - rekao je na otvaranju Udovičić.

U izgradnju stadiona, tribina i atletske staze uložena su značajna novčana sredstva. Kraljica sportova ponovo će moći da zaživi u najvećem gradu Rasinskog okruga, pošto je staza odrađena po najvišim mogućim standardima u šta se uverio i direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković.

Uz njega, veliku ulogu u izgradnji stadiona i prateće infrastrukture, kao i koordinaciji imao je Bratislav Gašić, koji je takođe bio prisutan na otvaranju zdanja na kojem su tribine simbolično ofarbane u boje srpske trobojke. Među prisutnima bili su i Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS, potom predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović, gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović...

- Ovakvi infrastrukturni projekti značajno doprinose popularizaciji sporta kod svih građana, posebno kod najmlađih, jer što je veći broj sportskih terena, igrališta i sportskih objekata, sve je više dece i mladih u sistemu sporta - izjavio je ministar Udovičić.

Video: Angelina Topić izjednačila svetski rekord i postavila novi državni: Imamo novo čudo od deteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • đure

    27. jun 2022 | 14:07

    ima tri reda stolica, gradili godinu dana, pričaju o kamenu temeljcu kao da su sagradili Krcunov mauzolej u Ljutice Bogdana

  • Lol

    27. jun 2022 | 16:03

    Pomislis stadion kad ono livada…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA