≫ 

"Pobednički skok" u foto finišu sprinta: Nesvakidašnji potez doneo mu je titulu državnog šampiona!

Kad se kaže "sve će čovek uraditi za pobedu" otprilike na ovako nešto se misli

  • 1
sprint i skok za pobedu Foto: twitter/VarskySports

Atletski šampionat Portugalije koji se odigrava ovog vikenda iznedrio je junaka ne samo dana nego i čitavog takmičenja jer je momak zbog onog što je uradio u potpunosti zaslužio taj epitet. U centru pažnje trke na 110 metara s preponama bio je takmičar Benfike Žoao Vitor Oliveira čiji je "pobednički skok" u sprinterskoj disciplini postao viralan.

Naime, Oliveira je u završnim metrima trke bio gotovo poravnat sa rivalom iz Sportinga Abdelom Larinagom, delovalo je da je ovaj drugi ipak bliže cilju u poslednjim metrima, i onda je usledio potez koji će verovatno obeležiti dosadašnju karijeru Benfikinog aduta.

Nemajući kud i videvši da je rival bliži cilju, Oliveira je u stilu supermena "poleteo" kroz vazduh, skočio svom snagom i rukama prešao cilj, za treptaj oka brže nego što je to uradio Larinaga čelom. Pravila su jasna i kažu da je ovakav potez dozvoljen, te je Oliveira na kraju proglašen pobednikom u vremenu 18.83 sekundi.

Njegov rival je zauzeo drugo mesto sa vremenom 18:36.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    2. jul 2022 | 23:25

    Nema sta, po pravilima i snalazljivo, e sad.. ja da sam trkac nikad ovako ne bih zavrsio trku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA