≫ 

Avgust donosi atletsku poslasticu: SAS organizuje miting na otvorenom

Ovo takmičenje će označiti i početak velikih međunarodnih atletskih smotri u Srbiji

  • 0
Srpski atletski savez Foto: Srpski atletski savez

Atletika punim plućima živi i raste u Srbiji svakodnevno dobijajući na dimenzijama i značaju, utirući novi put sjajne rezultatske budućnosti i masovnosti ovog sporta na našim prostorima.

Srpski reprezentativci “kraljice sportova” na početku vrelog leta 2022. imali su pune ruke posla, od međunarodnih mitinga, preko Balkanijade do državnog šampionata. Slede Evropsko i Svetsko prvenstvo na otvorenom koji će biti kruna ove sezone, ali ne i kraj takmičarskog leta. Za avgust mesec rezervisana je prava poslastica,

Nakon što je “Belgrade Indoor” miting postao tradicionalno atletsko takmičenje sa oznakom World Indoor Tour-Silver, Srpski atletski savez počinje sa organizacijom atletskog mitinga na otvorenom, koji će od 2023. takođe dobiti status od strane svetske i evropske atletske federacije.

Miting Serbian Open 2022. je planiran da se održi 30. avgusta i biće posvećen 110 godina od učešća prvog srpskog registrovanog sportiste na Olimpijskim igrama u Stokholmu 1912. godine kada je broje naše zemlje branio u disciplini 100m- Dušan Milošević, član BSK-a. U svojevrsnom omažu Dušanu Miloševiću i premijernom Serbia Open mitingu na otvorenom planirane su sledeće discipline: 100m M i Ž, 110pr M, 100pr Ž, 1.000m M i Ž, skok uvis Ž, bacanje kugle M, skok udalj M, troskok Ž.

Biće to prilika da Srbija ponovo uživa u majstorijama i magiji svetskih i domaćih atletskih asova. “Kraljica sportova” nastavlja svoju misiju, čini nas ispunjenim i uvek u pokretu koji zdravlje znači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA