Da li je ugrožen Boltov rekord? Amer istrčao najbržu trku ikada u kvalifikacijama na 100 metara

Fred Kerli je najbrži čovek ikada u kvalifikacijama na nekom velikom takmičenju

  • 2
Fred Kerli Foto: AP/Tanjug

Svetsko prvenstvo u atletici na otvorenom počelo je u Oregonu, a već imamo i jedan rezultat koji je posebno zavredio pažnju. U pitanju je trka u kvalifikacijama na 100 metara, gde je oboren rekord, pošto je viđena najbrža trka svih vremena u kvalifikacijama na nekom velikom takmičenju.

Pobednik je bio Amerikanac Fred Kerli, koji je granicu spustio na neverovatnih 9,79 sekundi.

Kerli je Svetsko prvenstvo očigledno dočekao u sjajnom raspoloženju, pošto je prethodno u junu na takmičenju u Judžinu oborio lični rekord sa 9.76 sekundi.

S obzirom da je ovako brzo trčao u kvalifikacijama, sasvim je izvesno da će oboriti i lični rekord, a ostaje pitanje da li bi mogao da bude ugrožen i rekord legendarnog Juseina Bolta od 9,58 sekundi.

Pogledajte i istorijsku trku na 100 metara iz Oregona:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    16. jul 2022 | 09:23

    Boltov rekord jedino moze u americi da se srusi,zato sto ce trkac verovatno biti dopingovan i naravno americka doping kontrola ce reci da je sve bilo regularno.

  • Realno

    16. jul 2022 | 20:22

    Hahahahaahahhahahahahahaahhahahaahaahahahhahahahahahhahahahahahaahhahaahahahhahahahhahaahahahahhaahahahahhahhahahah Oborice ga kada bajden bude predsednik Rusije!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA