Kerli je najbrži čovek sveta, dominacija SAD na 100 metara

Podsetimo, Džejkobs nije trčao zbog povrede

  • 1
Fred Kerli Foto: AP/Tanjug

Amerikanac Fred Kerli postao je najbrži čovek sveta, pošto je na trci na 100 metara uzeo zlato na Svetskom prvenstvu u Oregonu!

Kerli je pomenutu deonicu istrčao za 9,86 sekundi,  dok su iza njega ostali njegovi zemljaci Marvin Brejsi i Trejvon Bromel koji su trčali 9,88 sekundi.

Ovo je ujedno treći put u istoriji da je reprezentacija SAD "pomela" rivale, odnosno da su prva tri mesta rezervisana za njihove takmičare. Prvi put to su učinili 1983. godine, zatim i 1991. kada su na postolju bili Karl Luis, Liroj Barel i Denis Mičel.

Kerli je trčao u stazi četiri i zaostajao je za Brejsijem skoro 95 metara, ali to što je imao iskustva na trkama na 400 metara donelo mu je tu snagu u samom finišu i na kraju je prvi prešao magičnu liniju za veliko slavlje.

- Rekli smo da ćemo to uraditi i uradilo smo! SAD, dušo - uzvikivao je Kerli posle finala, dok ga je publika pozdravljala kao u transu.

Podsetimo, olimpijski šampion Marsel Džejkobs povukao se sa takmičenja samo nekoliko sati pre polufinala zbog bola u desnoj butini. Na asistenciju doktora odlučilo su da je najbolje da ne trči.

Fred Kerli Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA