Večeras poleću srpske kraljice atletike: Vuleta i Gardašević u kvalifikacijama na SP u Oregonu u skoku udalj

Očekujemo da ih vidimo na zaletištu oko 21.00 čas po našem vremenu

  • 3
Ivana Španović Vuleta Foto: Milena Đorđević

Srpska atletika sa velikim iščekivanjem dočekuje subotu uveče, kada će Ivana Vuleta i Milica Gardašević izaći na zaletište u skoku udalj, gde će kroz kvalifikacije pokušati da se izbore za jedno od mesta koje vode u sutrašnje veliko finale.

Najbolja atletičarka iz Srbije, Ivana Vuleta veliki je favorit da se nađe ne samo u finalu, već i na pobedničkom postolju i pokušaće da iz četvrtog pokušaja stigne do zlatne medalje na najvećem takmičenju. Uz nju, nadamo se da će i Milica uspeti da izbori plasman u finale.

Kvalifikacije počinju od 21.00 čas večeras, dok je finale na programu u noći između nedelje i ponedeljka sa početkom od 02.30 časova.

Mesta u finalu ima za samo 12 najboljih atletičarki. Najveći uspesi Vulete do sada na Svetskim šampionatima su bronza u Moskvi iz 2013. godine, kada je skočila 6,82 metara, a potom i treće mesto u Pekingu dve godine kasnije kada je "dobacila" do 7,01 metara.

Pamti se i ona "špenadla" iz Londona, kada je Ivani nesrećno izmakla medalja 2017. godine. Skočila je 7,02 metara, ali je zbog startnog broja koji je kačio pesak izmeren za 11 centimetara kraći skok, te je ostala na četvrtom mestu iza Tijane Bartolete koja je ukupno skočila samo centimetar duže.

Kada je reč o Milici Gardašević, njoj je lični rekord 6,81 metara i ukoliko ponovi sličan rezultat, mogla bi da se nada plasmanu u veliko finale.

Video: Angelina na ivici suza: Pogledajte zagrljaj ponosnog Dragutina Topića s ćerkom posle rušenja rekorda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA