≫ 

Svetsko atletsko čudo: Amerikanka za 13 meseci oborila četiri svetska rekorda!

Sidni Meklahlin je sa druge planete

  • 9
sidni meklahlin Foto: Tanjug/Ap

Osmog dana Svetskog prvenstva u američkom Judžinu, Oregon, u finalu trke na 400 metara prepone, domaća takmičarka i svetsko atlesko čudo Sidni Meklahlin ispisala je nove stranice istorije.

Ova 22-godišnja sprinterka istrčala je nadrealnih 50.68 sekundi, popravivši vlastiti svetski rekord star manje od mesec dana, za čak 73 stotinke! Rezultat koji je ostvarila Sidni Meklahlin najjači je ženski svetski rekord u atletici.

Pogledajte sa koliko je moći, suepriornosti i dominacije Sidni porazila konkurenciju, bila je toliko isped najbliže konkurentkinje da je komotno mogla i da prošeta do cilja i da opet uzme zlato.

Toliko je puta poslednjih godina već rečeno o čudesnom talentu ove devojke, ali ona i dalje ne prestaje da fascinira. Podatak za rubriku "verovali ili ne" glasi da je u samo 13 meseci četiri puta rušila svetski rekord!

Najpre je to uradila prošle godine na istom mestu samo na američkim "trialsima" za Olimpijske igre (51.90), pa onda koju nedelju kasnije u Tokiju (51.46), da bi ponovo, prošlog meseca, takođe u Judžinu, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo postigla tada najbolji rezultat karijere (51.41). Srušila ga je za manje od mesec dana ovim novim neverovatnim dostignućem (50.68).

Koliko je njen rezultat nešto što se zaista ne viđa često svedoči i činjenica da je pre manje od tri godine svetski rekord u ovoj disciplini iznosio 52.34 sekunde i bio je u vlasništvu Ruskinje Julije Pečonkine. Danas je taj rezultat tek na 14. mestu večne liste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    24. jul 2022 | 07:54

    Da je ruskinja do sad bi joj našli barem deset nedozvoljenih supstanci. Nosila bi kateter mesec dana da ne ode neka kap slučajno u stranu.

  • Žerac LeCZ

    24. jul 2022 | 07:49

    Svaka joj čast, za respekt. I tome što antidoping kontrola nevaži za sportiste iz SAD-a.

  • srb

    24. jul 2022 | 07:32

    Osvojila kad je na dopingu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA