Duplantis još centimetar bliži nebu: Neverovatni Šveđanin ponovo oborio svetski rekord u skoku sa motkom!

Deluje da mu samo nebo i jeste granica

  • 0
Armand Duplantis Foto: Tanjug - AP

Ponovo je to uspeo! Neverovatni Armand Duplantis oborio je svetski rekord u skoku sa motkom u finalu Svetskom prvenstva na otvorenom u Oregonu. Približio se još za jedan centimetar bliže nebu, pošto je preskočio letvicu na visini - 6,21 metara!

Time je ujedno osvojio i zlatnu medalju ispred konkurencije, a vođen bučnom podrškom američke publike. Što je još neverovatnije, imao je još nekoliko centimetara lufta, odnosno mogao je barijeru da podigne na još veću visinu!

Drugo mesto, miljama iza neverovatnog Šveđanina zauzeo je Kristofer Nilsen iz SAD sa "očišćenih" 5,94 metara, koliko je uspeo da ostvari i Ernest Džon Obijena sa Filipina, ali iz većeg broja pokušaja na prethodnim visinama.

Pomalo šokantno, Tijago Braz iz Brazila ostao je bez medalje, pošto je uspeo da skoči samo 5,87 metara, da bi potom dva puta rušio na 5,94 metara i još jednom na 6,00 metara za kraj takmičenja.

Podsetimo, prethodna dva svetska rekorda, Armand Duplantis je obarao u Beogradu u martu ove godine, kada je prvo na mitingu "srebrne" lige dosegao do 6,19 metara, da bi na Svetskom dvoranskom prvenstvu otišao još centimetar preko.

Video: Večeras uzimam rakiju: Duplantis će slaviti zlato uz kolo i srpski brend

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA