≫ 

Dobro zapamtite ovo ime: Tinejdžer istrčao najbolji juniorski rezultat svih vremena, brže i od Bolta!

Letsile Tebogo je u prvoj trci na Svetskom prvenstvu za juniore oborio rekord takmičenja i nagovestio neslućene mogućnosti - ovo u njegovim godinama nije postigao ni Jusein Bolt

  • 1
Foto: twitter/DSW2U

Kolumbijski grad Kali domaćin je juniorskog Svetskog atletskog prvenstva na kome je jedna od zvezda, sa potencijalom da bude i najveća, momak iz Bocvane Letsile Tebogo (19), koji se proslavio već prilikom prvog izlaska na stazu. Ovaj tinejdžer je u svojoj kvalifikacionoj grupi bio toliko nadmoćan nad konkurentima da je trku završio daleko ispred svih oborivši pritom rekord na 100 metara u juniorskoj konkurenciji - 10 sekundi.

Valja napomenuti da je ovaj rezultat ostvario uprkos tome što je imao otpor u vidu vetra koji je duvao 0.6 metara u sekundi, i očcito da mu je to bila i najveća smetnja pošto je rivale sve vreme gledao "u retrovizoru".

Tebogu ovo nije bio najbolji rezultat ove sezone, pošto je još brži bio na nedavnom seniorskom prvenstvu sveta u Judžinu, Oregon, u Sjedinjenim Državama kada je zabeležio vreme od 9.94 sekunde.

I baš taj rezultat je ono što izdvaja ovog momka i od najvećih imena sprinta u istoriji. Naime, takav rezultat u tim godinama nije imao ni čovek koji drži najbolje ostvarenje svih vremena, Jusein Bolt, što dovoljno govori o tome kakav potencijal čuči u "Vetru iz Bocvane".

Video: Najbrži srpski atletičar se trkao sa Jamajčaninom, najbržim fudbalerom Superlige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA