≫ 

Jevrosimović ponosan: "Nikada u istoriji nismo imali jaču juniorsku selekciju, doneće i seniorske medalje"

Predsednik Srpskog atletskog saveza istakao je da se vredan rad sa mlađim generacijama isplaćuje

  • 0

Predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović, istakao je na konferenciji za medije povodom osvajanja zlatne medalje Adriane Vilagoš i bronzane Angeline Topić na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kaliju, da se predan rad isplatio i da Srbija nikada nije imala jaču juniorsku reprezentaciju.

- Želim da čestitam našoj mladoj reprezentaciji, našim mladim atletičarima, kao i selektoru, koji su učestvovali na prvenstvu sveta, od 12 predstavnika imali smo četiri finala, od toga dve medalje. Zlatnu medalju Adriane Vilagoš, koja je bacila fantastičnih 63,52 m, samo 17 cm je delilo od svetskog juniorskog rekorda. Uveren sam da će ona da potvrdi svoju dominaciju u juniorskoj konkurenciji, ali i kasnije na seniorskim takmičenjima.

Srpski atletski savez Foto: Marko Jovanović

Osvrnuo se zatim Jevrosimović na drugu osvajačicu medalje, koja je imala peh da je bila otrovana pre takmičenja, ali se i tako izborila za medalju.

- Druga medalja, mi je smatramo zlatnom, bronzana medalja Angeline Topić. Imala je veliki peh, svi ste obavešteni da je 7 naših atletičara otrovano, od kojih su četiri imali takmičenje pred sobom, ali su smogli snage, izašli su na borilišta i Angelina je pod takvim uslovima izborila medalju i obradovala nas sve. Takođe, istakao bih i fantastičan plasman Bogdana Vidojkovića, koji je bio u finalu na 110 metara s preponama i izborio sedmo mesto, Mi nikada nismo imali ovako talentovanog preponaša i siguran sam da je tek atletska budućnost i da će nas on mnogo obradovati u budućnosti. Takođe i Zorana Rokavec, koja je imala težak oblik tog trovanja, ali je izašla na borilište i izborila 10. mesto. Istakao bih i Teodoru Boberić i Janu Dragutinović u troskoku. U troskoku smo imali četiri atletičarke sa takmičarskom normom, ali pravilo Svetske atletike je da idu samo dva predstavnika.

Srpski atletski savez Foto: Marko Jovanović

- Ponosan sam jer trenutno imamo najjaču juniorsku selekciju koju smo ikada imali, SAS sa državom i Olimpijskim komitetom ulaže u naše naraštaje, i kada imate jedan takav organizovan rad i kada imate struku u vidu njihovih trenera, na koje sam posebno ponosan, jer smo dobili vrhunske trenere koji mogu da rade sa mladima i koji će definitivno da prate naše mlade selekcije na velikim svetskim takmičenjima. To je organizovani rad, koji je dao rezultate i ako nastavimo da ulažemo kao država u ove mlade selekcije, da će nam doneti dosta medalja i u seniorskim takmičenjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA