Ivana Vuleta najavila napad na zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu

Takmičenje počinje 15. avgusta u Minhenu

  • 0
Ivana Vuleta Španović Foto: Marko Jovanović

Evropsko atletsko prvenstvo na otvorenom počinje 15. avgusta u Minhenu, a tim Srbije na kultnom Olimpijskom stadionu predvodiće najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta, koja je istakla da se nada zlatnoj medalji u skoku udalj.

- Posle srebra u Cirihu, zlata u Amsterdamu i odustajanja od finala u Berlinu usled povrede ahilove tetive 2018. godine, željno iščekujem još jedno EP na otvorenom. Ovu sezonu sam započela drugom titulom svetske prvakinje u dvorani, pa sa istim ambicijama idem i u Minhen. Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama, ali mirnu u svojoj glavi, manje prestupa i više dalekih skokova. Forma je još bolja nego u Judžinu, tako da se radujem još jednom prilici sledeće nedelje - izjavila je Vuleta za Srpski atletski savez.

Asmir Kolašinac je ove sezone imao dvanaesti hitac od 26 kuglaša na Evropskom prvenstvu i nada se finalu.

- Mislim da sam spreman da još jednom dam sve od sebe i nađem se u finalu Evropskog prvenstva. Ono što je specifično kod ovog takmičenje, jeste da su u istom danu i kvalifikacije i finale, što malo otežava situaciju, ali me to neće sprečiti da bacim što dalje mogu - rekao je Kolašinac.

Boško Kijanović sa fantastičnim rezultatima u ovoj godini uspeo je da ostvari normu na 400 m za Evropsko prvenstvo u Minhenu. Nakon peha u kvalifikacijama Svetskom prvenstva u Oregonu on je spreman da se iskupi i pokuša ponovo da obori državni rekord.

- Nakon Svetskog prvenstva u Oregonu i peha koji me je zadesio, vratio sam se u Srbiju sa velikom motivacijom da se iskupim na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Rezultatski cilj ostaje isti, a to je državni rekord. S obzirom da je na završnoj listi svega 36 400-metraša i da smo svi rezultatski veoma slični, teško će biti uopšte proći prvi krug bez kvalitetnog rezultata, ali moj cilj je glavni ulazak u finale, a tu je već sve moguće. Bio bih zadovoljan i polufinalom sa državnim rekordom, ali ovde više ciljam plasman nego rezultat, iako obično jedno prati drugo - rekao je Boško.

Srbiju će pored Ivane Vulete na EP u atletici predstavljati još 13 takmičara: Milica Gardašević u skoku udalj, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Video: Ivana Vuleta uživala na Maldivima s mužem: Bilo je i vrelih kadrova, a naučila je i da peca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA