Dragana Tomašević sa malim šansama da se nađe u finalu u bacanju diska: Imala 11. rezultat u svojoj grupi

Tek treba da gledamo takmičarke iz kvalifikacione Grupe B

  • 0
Olimpijske igre 2020, Tokio, Dragana Tomašević Foto: Tanjug/AP

Nije ovo bio dan Dragane Tomašević na Evropskom prvenstvu u atletici u Minhenu. Srpska atletičarka danas se takmičila u kvalifikacijama u disciplini bacanja diska, ali će sa rezultatom iz svoje prve grupe imati male šanse da se domogne finala.

Faktički, ta nada je samo na nivou statistike, pošto je Dragana bacila disk i ostvarila najbolji rezultat u poslednjoj, trećoj seriji - 55,51 metar, što je na kraju bilo dovoljno za 11. mesto.

Prethodno je imala pokušaje od 53,95 metara i 53,43 metara, a treba istaći da je iza sebe ostavila Androniki Ladu sa Kipra i Vanesu Kamgu iz Švedske.

Međutim, mesta u finalu ima dovoljno samo za 12 atletičarki sa najboljim rezultatom, a pošto nas tek čeka druga kvalifikaciona grupa od 19.25 časova u kojoj će se naći još 12 takmičarki, neophodno je da samo dve imaju bolji rezultat od Dragane, kako se ona ne bi našla u finalu.

Ono što treba istaći jeste da je svih 12 atletičarki ove sezone imalo rezultatobolji od 55,51 metara, tako da su Draganine šanse male.

Video: Kolašinac i Sinančević u finalu EP: Idemo po medalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA