≫ 

Ivana i Milica poletele do finala Evropskog prvenstva: Srpske atletičarke u četvrtak napadaju zlato u Minhenu!

Sjajan uspeh naših takmičarki, Gardaševićeva je ostvarila rezultat karijere, a za medalju će se boriti u četvrtak od 20.58 časova

  • 3
Ivana Vuleta Foto: Tanjug/AP

Sjajne vesti ovog jutra stižu iz Minhena! Srpska atletičarka, Ivana Vuleta plasirala se u veliko finale Evropskog prvenstva na otvorenom u skoku udalj, čime će pokušati da dođe do svoje treće medalje na šampionatima Starog kontinenta, a ukupno druge zlatne.

Posle prestupa u prvoj seriji, Ivana je u drugoj skočila 6,53 metara, a u trećoj je išla do granice od 6,67 metara, što je bilo dovoljno za plasman u finale i zapravo i najbolji rezultat u svojoj kvalifikacionoj grupi. Dalje je prošlo najboljih 12 takmičarki iz obe grupe, odnosno sve one koje su ostvarile normu od 6,75 metara ili imale sledeće rezultate prema plasmanu.

Plasman u finale je takođe obezbedila naša Milica Gardašević, koja je ostvarila najbolji rezultat u karijeri u jutrošnjim kvalifikacijama uz skok od 6,83 metara koji je ostvarila već u prvoj seriji i tako se direktno kvalifikovala za finale ostvarivši normu!

Balkanijada Smederevo, Atletika Foto: Nikola Tomić

Istaknimo da se ranije jutros od naših atletičara na stazi našao i Luka Trgovčević, koji je nažalost zauzeo poslednje mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi na 110 metara sa preponama, uz rezultat 14,01 sekundi. Bila je to vrlo ujednačena grupa, pošto je Luki mesto u narednoj fazi "izmaklo" za samo 11 stotih delova sekunde.

Veliko finale je na programu u četvrtak sa početkom od 20.58 časova, kada će se najbolje atletičarke u skoku udalj boriti za jedno od tri odličja.

Video: Ivana Vuleta do zlata na Balkanijadi: Suprug Marko sa tribina sve budno prati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA