≫ 

Vuleta sa osmehom ide u finale: "Kvalifikacije su uvek stresne, ovde sam zbog meni jako bitnog razloga"

Finale u skoku udalj na programu je u četvrtak od 20.58 časova

  • 1

Srpska atletičarka, Ivana Vuleta plasirala se u finale discipline skok udalj na Evropskom prvenstvu koje se održava u Minhenu, pošto je danas u kvalifikacijama skočila 6,67 metara i tako ostvarila ukupno četvrti najbolji rezultat.

Zajedno sa njom, u veliko finale otišla je i Milica Gardašević koja je ostvarila rezultat karijere skočivši 6,83 metara, što je bilo dovoljno za ostvarenje norme i treći najbolji rezultat u jutrošnjim kvalifikacijama.

Srpske atletičarke bile su sasvim zadovoljne plasmanom u finale. Vuleta je istakla da su kvalifikacije samo deo puta ka krajnjem cilju.

- Kvalifikacije su prošle, to je nekako najstresniji momenat u svakom takmičenju. Šalu na stranu, mislim da je bilo potrebno da ispoštujem šta je bilo dogovoreno. U prvom pokušaju sam prestupila, u drugom sam se odrazila pola metra pre daske da bih imala siguran skok. I treći skok sam skakala ne znam iz koga razloga. Bitno je da sam prošla, kvalifikacije su samo jedna od etapa do krajnjeg cilja.

Podvukla je kako je sa posebnim motivom došla u Minhen da se takmiči za medalju.

- Ja sam ovde iz meni posebno bitnog razloga, na Evropskom prvenstvu u Berlinu sam pre četiri godine odustala u finalu zbog rupture tetive i to je za mene jedan od najtežih poraza i povlačenja u mojoj sportskoj karijeri i to je nešto što me tišti i muči. Prosto to je nešto zbog čega sam ja danas ovde i zbog čega se takmičim u finalu. Ostaje da se odmorim i pripremim za finale - zaključuje Vuleta.

Srećna je bila i Milica, koja će se takođe nadati pobedničkom postolju, naročito ukoliko ponovi rezultat iz kvalifikcija.

- Zadovoljna sam prolaskom u finale, pogotovo što sam izjednačila svoj lični rekord i već u prvoj seriji preskočila kvalifikacionu normu, nadam se što boljem rezultatu i plasmanu u četvrtak. 

Video: Sebastijan Kou ekskluzivno za Telegraf: Ivana je ikona! Atletika u Srbiji je u usponu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA