Život piše romane: Radi kod roditelja u taverni, nisu hteli da joj daju školarinu, uzela zlato sa 38 godina!

Neverovatna priča Antigoni Drisbioti iz Grčke koja je potvrdila onu izreku da zaista nikada nije kasno

  • 1
Antigoni Drisbioti Foto: Tanjug - AP

Nikada nije kasno da ostvarite snove. Upravo primer Antigoni Drisbioti mogao bi da posluži kao svojevrsna inspirativna priča koja dolazi sa Evropskog prvenstva u atletici. Ova Grkinja stigla je do zlata u disciplini 35 kilometara brzo hodanje, ali je pozadina svega toga zaista neverovatna.

Naime, Antigoni je stara čak 38 godina i zaposlena je kod svojih roditelja u jednoj taverni kao uslužni radnik. To radi već godinama unazad, a interesantno je da joj je ovo prva medalja na većim takmičenjima još od Mediteranskih igara u Mersinu 2013. godine kada je uzela bronzu na 20 kilometara brzog hoda.

Isto tako, baš zbog njene starosti nije mogla da dobije školarinu od strane Olimpijskog komiteta Grčke, koji je rešio da je odbije upravo iz tog razloga. Ali, ona se nije predavala i pokazala je da je volja jača od bilo čega uzevši zlato.

Prethodno je na Svetskom prvenstvu održanom u Oregonu dokazala da se nalazi u fantastičnoj formi, pošto je osvojila četvrto mesto. Ako tada nije uspela da dođe do medalje, onda sada, na kontinentalnom šampionatu u Minhenu, jeste.

Trku je završila u vremenu dva sata i 47 minuta. Srebro je pripalo Rakeli Gonzales iz Španije sa zaostatkom od dva minuta i 11 sekundi za pobednicom, dok je bronza pripala Viktoriji Madaraš iz Mađarske sa zaostatkom od dva minuta i 58 sekundi.

Video: Kolašinac i Sinančević u finalu EP: Idemo po medalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA