≫ 

Evo gde možete gledati nastup Adriane Vilagoš u finalu Evropskog prvenstva u bacanju koplja

Velika nada srpske atletike nastupa u finalu

  • 2

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš uspela je da se ranije plasira u finale bacanja koplja na Evropskom prvenstvu u Minhenu, što je njeno prvo seniorsko takmičenje u karijeri! Adriana će u prvom finalu nastupiti večeras od 20 časova i 25 minuta, a direktan prenos možete pratiti na drugom kanalu RTS-a.

Imala je Adriana i dosta sreće tokom kvalifikacija. Vilagoš je u poslednjoj seriji uspela da baci hitac od 57,70 metara, što joj je i donelo mesto u finalu, ali nije bilo baš sve tako jednostavno. Ona je svojim hicem bila na 9. mestu, dok je preostalo još sedam takmičarki da baca, ipak, nijedna nije nadmašila njen rezultat i tako je Vilagoš i bukirala mesto u finalu.

Adriana je pre samo nekoliko dana uspela da osvoji zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kaliju, kada je bacila koplje čak 63,52 metra.

Ukoliko bi Adriana uspela da ponovi taj rezultat iz Kalija, ona bi mogla da se domogne i najsjajnijeg odličja i na ovom Evropskom prvenstvu. Najbolja u kvalifikacija je bila Litvanka Liveta Jasiunaite sa 61,85 metara.

Video: Vilagoš u finalu bacanja koplja posle velike drame u kvalifikacijama: Bravo, Adriana!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    20. avgust 2022 | 08:12

    U njenim godinama ući u finale na ovakvom takmičenju je sjajan uspeh. E sad da baci najbolji lični rezultat i to je to što se od nje očekuje. Napred curo 👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA