≫ 

Bravooo! Adriana Vilagoš osvojila srebro na EP: Čudo srpske atletike najavilo neverovatnu karijeru!

Kakav uspeh za srpsku atletiku!

  • 48
finale EP u atletici Adriana Vilagoš bacanje koplja

Ilustracija: Telegraf/MN Press

Kakav uspeh za srpsku atletiku i kakva velika karijera u najavi! Adriana Vilagoš je osvojila srbrnu medalju na Evropskom prvenstvu! Bacila je nestvarno u poslednjoj seriji naša takmičarka! Devojka iz Malog Iđoša je sa 18 godina na svom prvom seniorskom takmičenju pokazala da je čeka velika karijera i da će tek da osvaja medalje na najvećim takmičenjima.

Krenulo je loše, hicem koji je preleteo tek nešto više od 50 metara, pa je posle prve serije u finalu bila na poslednjem mestu. Popravila je rezultat u drugoj seriji , a onda i u trećoj došla nadomak 60 metara i hicem od 59.64 m, obezbedila dodatna tri hica.

U četvrtoj je bila nešto slabija (56,03 m), a onda je u petoj bacila 60,32, samo centimetar više od legendarne Barbore Špotakove i došla do trećeg mesta! Špotakova je u poslednjoj seriji bacila više od Adriane, a onda je u poslednjoj seriji Adriana pokazala od kakvog je materijala! Šampionskog! Bacila je 62,01 i došla do srebrne medalje i najvećeg uspeha u karijeri!

Adriana je počela stegnuto još od kvalifikacija, a kako je trema popuštala, tako je pokazivala ono najbolje od sebe. Kvalifikovala se za finale nakon dva prestupa u prvoj seriji, a onda je pod pritiskom bacila dovoljno za finale i posle drame obezbedila borbu za medalju.

Obezbedila je u odlučujućem hicu i dodatna tri pokušaja, a onda na kraju u poslednjoj seriji i bacila neverovatan hitac koji joj je doneo srebrnu medalju, iako je samo nekoliko sekundi ranije faktički ostala bez medalje koju je imala u džepu.

Nema šta, ovakav karakter imaju samo rođeni pobednici, a pred Adrianom je karijera o kojoj će se tek pričati i nema sumnje da će se osvajati medalja i medalja na najvećim takmičenjima.

Ovo je treća medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu i Minhenu, pošto je prethodno Ivana Španović osvojila zlato u skoku udalj, a Armin Sinančević srebro u bacanju kugle.

Imaće Srbija šansu i za četvrtu medalju, pošto u nedelju od 19.05 Angelina Topić ima finale skoka uvis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA