≫ 

Srbija dobija novi atletski biser: Tara ima 14 godina, a već je osvojila prvi miting u karijeri

Blistavi dani za našu atletiku

  • 2

Video: Devojčica od 14 godina zasenila prisutne na Banjici: Mala Tara Vučković pobedila na 1000m

Srbija je pokazala da se na atletiku sve više računa. Osvojene su čak četiri medalje na Evropskom prvenstvu, a sada je u Beogradu održan i prvi atletski miting na stazi pored Atletske dvorane na Banjici, gde se moglo videti i nekoliko vodećih srpskih atletičara.

Najveće zvezde su bile Angelina Topić, Aleksa Kijanović i Asmir Kolašinac, što je u neku meru i pomoglo ostalim takmičarima da nastupaju bez pritiska, ali i bez očiju uprtih upravo u njih.

Tako nešto je iskoristila i Tara Vučković, devojčica rođena 2008. godine, koja je tek u februaru napunila 14 godina. Ona je uspela da osvoji prvo mesto u trci na 1000 metara, gde je pobedila konkurenciju, gde su sve takmičarke bile znatno starije od nje.

Tara je ušla u trku veoma koncentrisano, slabije je počela, a onda je dodala gas na samom kraju i obilazila jednu za drugom, da bi konačno uspela da se domogne i osvojenog prvog mesta na mitinu održanom na Banjici.

Podsetimo, dve devojke iz Srbije od 17 i 18 godina, Angelina Topić i Adriana Vilagoš, uspele su da osvoje medalje na Evropskom prvenstvu za seniore u Minhenu, a ukoliko Tara nastavi ovako, verovatno je i za nju samo "nebo granica", kao i za ove dve prethodno navedene.

Video: Održan atletski miting na Banjici: Angelina Topić i Asmir Kolašinac pokazali klasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA