≫ 

"Kada to spomenete, odmah se naježim, to je super znak": Jovančević presrećan zbog rezultata srpske atletike

Naš atletičar u disciplini skok udalj za Telegraf je prokomentarisao minulu sezonu i očekivanja od sledeće

  • 1

Srpska atletika je "zablistala" ove sezone. Nakon odlično organizovanog Svetskog prvenstva u dvorani u Beogradu, odakle su svi takmičari poneli odlične utiske, desilo se i to da osvojimo najviše medalja na Evropskom šampionatu kao zasebna država, ukupno četiri.

Jedan od članova naše ekspedicije kroz ovogodišnja takmičenja bio je i sjajni Strahinja Jovančević, kojeg je povreda sprečila da priredi još bolje rezultate, ali koji za Telegraf kaže da je na duže staze ovom sezonom zadovoljan.

- Kada se uzme sve u obzir - povreda, operacija, korona i sva ostala "čuda", reći ću da sam zadovoljan, jer gledam u budućnost i značiće mi za sledeću sezonu to što sam imao okej rezultate iz ove sezone. Ali generalno nisam zadovoljan, jer naravno želim neke mnogo bolje rezultate.

Naredne takmičarske godine, razume se, pokušaće da nadmaši sebe i da ostvari još bolje rezultate u svojoj disciplini. Nagovestio je i neka od takmičenja na kojima ćemo ga gledati.

- Zbog iste te korone imamo dosta takmičenja koja su se nagomilala, tako da ćemo imati Svetsko prvenstvo, imaćemo ekipno prvenstvo u Istanbulu u zatvorenom, tako da mi je glavni fokus za sada Evropsko prvenstvo tokom zimske sezone.

Za svakog sportistu važan je i odmor, a Strahinja je istakao kako se trudi da maksimalno balansira između treninga i vremena koje posvećuje sebi.

- Jedno bez drugog ne ide. Ne možete bez dobrog odmora da napravite dobre rezultate. Ja sam juče došao sa odmora, tako da sada polako ulazimo u sezonu, ima dosta vremena do marta. Treba ući u dobre skakačke treninge. Pojačaću treninge kako bude vreme odmicalo.

Za kraj, prokomentarisao je velike uspehe srpske atletike i brojne osvojene medalje, istakavši da je i za njega i kolege to dodatno motiv da zasijaju.

- Kada spomenete takve reči, ja se odmah naježim. Bolje je sve, bili smo i na predavanju u Ministarstvu omladine i sporta i shvatili smo da prvi put imamo svih 15 stipendija da su u višem rangu. To se nikada nije desilo i to ne znači da je samo šlag koji osvaja medalje u vrhu, nego i cela prosečna atletičarska karijera se podigla na neki viši nivo. To je super znak i veliki podstrek za nas da dodatno sijamo - zaključio je Strahinja Jovančević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anex

    23. septembar 2022 | 14:58

    Rvaci imaju bolje rezultate 😁😁😁😁😁😁😁Dzabe se kitite sa dve tri medalje kad smo osvojili upravo 5 svetskih medalja! U olimpijskim disciplina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA