Beogradski maraton dobio priznanje "pobratimskog" u Čikagu: Prestonica Srbije u društvu velikih metropola

Lepo priznanje za jednu od najmasovnijih atletskih manifestacija na Balkanu

  • 0
Beogradski maraton Foto: BG Maraton

U susret 44-tom "Bank of America Chicago martonu", a u partnerstvu sa organizacijom “Chicago Sister Cities International” dodeljena su specijalna priznanja „pobratimskim maratonima“ i to Beogradskom maratonu, zajedno sa još 5 velikih svetskih maratona: Osaka, Atina, Toronto, Pariz i Hamburg. Na specijalnoj svečanosti organizovanoj u Čikagu, nagradu je ispred Beogradskog maratona primio direktor Darko Habuš.

- Činjenica da je Čikago je najveći srpski grad van Srbije u kome živi prema različitim procenama, između 300.000 i 400.000 Srba, a da je Beograd, grad pobratim grada Čikaga od 2005. godine, čime su ozvaničeni kulturni, istorijski i ekonomski odnosi koji su decenijama postojali između Čikaga i Srbije, obavezuju buduće generacije da još više jačaju i produbljuju ove veze i iskrene odnose. Želim da istaknem koliko sam ponosan što smo dobili ovo specijalno priznanje i što isped Beogradskog maratona imam priliku da predstavljam svoju zemlju i naše iskreno prijateljstvo. Čestitam predstavnicima sestrinskih maratona koji su danas sa nama - istakao je tom prilikom Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona i dodao:

- Iskustvo koje nosimo kao gosti organizacionog tima drugog po veličini svetskog maratona će značajno doprineti boljoj organizaciji 36. Beogradskog maratona, a pre svega trkačkog iskustva i zadovoljstva.

Delegacija Beogradskog maratona i Turističke organizacije Beograda prisutne su i na izlagačkom sajmu koji traje 3 dana uoči Čikaškog maratona, na kome zajedno predstavljaju grad Beograd i Beogradski maraton. Delegacija Beogradskog maratona je takođe i gost organizacionog tima Čikaškog maratona, te je imala priliku da učestvuje u svim pripremnim radnjama, ali i da se upozna se sa novitetima koje primenjuju, softverskim rešenjima, ali i načinima organizacije drugog po veličini maratona u svetu, na kome će ove godine nastupiti blizu 43.000 učesnika iz celog sveta.

Video: Dodeljena priznanja Heroj 35. Beogradskog maratona: Nagradu poneo i najstariji učenik 88

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA