≫ 

Projekat "Brzinom do zvezda" pomera granice školskog sporta: Vračar ukazao čast maloj šampionki Jeleni

Kao višnja na torti, uspeh Jelene Živković, učenice OŠ Kralj Petar Drugi Karađorđević, pobednice osmog ciklusa projekta "Brzinom do zvezda", samo je uokvirio sliku uspeha koji su ostvarili mališani škole i opština Vračar prethodne tri godine kroz učešce u ovom projektu

  • 0

Takmičenje "Brzinom do zvezda" - ne staje! U punom jeku je deveti ciklus projekta koji je davnih dana uzeo maha i postao lokomotiva školskog sporta, to je i "čedo" idejnog tvorca Nemanje Ilića, koji je svoju ideju i franšizu implementirao u Srpski atletski Savez, pa sada zajedničkim snagama, iz godine u godinu nastupaju i pružaju srpskim školarcima ono što dosad nikad nisu imali u tom obimu, u toj organizaciji.

Predstavnik Srpskog atletskog Saveza Mihail Dudaš, te Nemanja Ilić ispred projekta "Brzinom do zvezda", i zvezda dana, pobednica osmog ciklusa Jelena Živković, bili su gosti Opštine Vračar, opštine sa koje dolazi mala šampionka.

- Kada se napravi rezime prethodna tri ciklusa projekta "Brzinom do zvezda", statistički gledano i posmatrano na sve faktore koji su merljivi našim projektom opština Vračar zauzima prvo mesto - kaže nam Nemanja Ilić.

Brzinom do zvezda Foto: Marko Jovanović

Kao višnja na torti, uspeh Jelene Živković, učenice OŠ Kralj Petar Drugi Karađorđević, pobednice osmog ciklusa projekta "Brzinom do zvezda", samo je uokvirio sliku uspeha koji su ostvarili mališani škole i opština Vračar prethodne tri godine kroz učešce u ovom projektu.

- Posle skoro decenije neaktivacije, kada je 2019. godine startovao projekat ova opština je pružila maksimalnu tehničku podršku i u prethodna tri i sada u ovom novom IX ciklusu uvek je bio maksimalan 100% odziv škola na našoj manifestaciji - kaže idejni tvorac projekta "Brzinom do zvezda" Ilić.

Rezultati su tek posebna priča...

U prethodna tri ciklusa ova opština je imala uvek procentualno najveći broj finalista na gradskim i na super-finalnim takmičenjima i sa pobedom Jelene Živković u prethodnom ciklusu odlučeno je da u narednom periodu Opština Vračar i Srpski atletski savez pokrenu jedan novi dečiji projekat u školama ove opštine.

A šampionka, Jelena kako to i misija projekta kreira obišla je sve značajne ustanove i institucije koje su važne u kreiranju zdravog životnog puta naše dece.

Prvo je upriličena poseta opštini Vračar gde je Jelena zajedno sa našim proslavljenim atletičarem, sada sportskim direktorom Srpskog atletskog saveza Mihaelom Dudašem i koordinatorom projekta Nemanjom Ilićem, dodelila plaketu zahvalnicu ovoj opštine i prigodne poklone predsedniku opštine profesoru dr Milanu Nedeljkovicu i njegovim najbližim saradnicima (dar Srpskog atletskog Saveza). Specijalna nagrada iz Jruku male šampionke otišla je u ruke koordinatora opštine Vračar Srđana Samardžica koji je dobio paket sportske opreme saveza).

Brzinom do zvezda Foto: Marko Jovanović

Predsednik se zahvalio na ukazanom poštovanju i značaju koji "Brzinom do zvezda" daje lokalnim zajednicama, i napomenuo da će se saradnja naše dve organizacije nastaviti i u budućnosti.

Dar kompanije "ComTrade" veliki Plazma TV Jelena je potom darovala svojoj školi kao vid zahvalnosti što joj je škola kroz odrastanje prethodne četiri godine pružila.

Još dva iznenađenja Jelena je priredila svojoj školi.

Takmičenje iz ovogodišnjeg ciklusa "Brzinom do zvezda" za Vračar organizovano je u ovoj školi, a njen razred dobio je specijalna poziv da bude gost u Atletskoj dvorani na jednom javnom času koji će za Jelenine drugare organizovati Srpski atletski savez sa svojim atletičarima. Učitelji su u posebnom okviru ovog projekta, a svoju učiteljicu je Jelena darovala i jednim ''skromnim'' mobilnim telefonom darom kompanije ''Yettel'.'

Naravno, vredne nagrade Jelena je osvojila i za sebe (mobilni telefon i tri robna paketa) i možda i najdražu - sedmodnevno letovanje za svoju petočlanu porodicu!

Jedana ovakva priča nema kraj, nego se nastavlja i nadovezuje iz ciklusa u ciklus, ne zaboravlja ''bivšu'' decu učesnike koje prati i podržava, brine i motiviše sadašnje učesnike i razmišlja o budućoj deci koja će se priključiti karavanu "Brzinom do zvezda", sve sa željom da se izgradi zdrav zvezdani put za nove naraštaje za budućnost ove naše lepe Srbije.

(Telegraf.rs/Nemanja Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA