• 1
 ≫ 

Dani atletike u Novom Pazaru: Održana redovna skupština SAS

 ≫ 

Predstavljen je i kalendar takmičenja za 2023. godinu

 • 1
Srpski atletski Savez

Foto: Srpski atletski Savez

Kao i svake godine, na kraju jedne i pred početak nove sezone održavaju se “Dani atletike”. Ove godine održani su 26. i 27. novembra u Novom Pazaru u hotelu ”Vrbak”.

“Dani atletike” su manifestacija koja okuplja predstavnike svih klubova, trenere, sudijskih organizacija i sve ostale atletske radnike kako bi raspravljali o promenama i poboljšanjima za novu sezonu. Ovogodišnji dvodnevni program počeo je izmenom i dopunom pravila, propozija, pravilnika o uspešnosti i pravilnika o rekordima.

Nakon toga stručne službe SAS-a predstavile su kalendar takmičenja za 2023. godinu i kandidaturu za organizaciju takmičenja. Potom su usledile diskusije i prezentovanje kalendara takmičenja Svetske atletike i priznavanje rezultata na takmičenjima, kao i sistem prijavljivanja atletičara za takmičenja. Kraj prvog dana završio se redovnom skupštinom Srpskog atletskog saveza na kojoj je usvojen Program razvoja atletskog sporta u Republici Srbiji za period 2023 – 2026.

Uveče je održana svečana večera na kojoj su dodeljene plakete za najbolje rezultate, državne rekorde i trenere u 2022. godini. Drugi dan započet je redovnom skupštinom Trenerske organizacije Srbije, a potom su Sportski direktor Mihail Dudaš i selektor Edin Zuković prezentovali program rada selektora i kriterijume za učestvovanje na takmičenjima u 2023. godini.

Kraj drugog dana zatvorilo je predavanje koje je održao trener Milan Šolaja na temu Definisanje i praćenje programa rada trenera sa osnovnom licencom – mentorski pristup, a onda su održani okrugli stolovi po disciplinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Kiki

  27. novembar 2022 | 18:19

  Hotel Vrbak je pravi izbor. Zelim puno uspeha atleticarima u narednoj godini.

  0
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok