• 1
 ≫ 

Krunisano prijateljstvo SAS-a i policije Dubaija: Jevrosimović i General Kalifi učvrstili sjajnu saradnju

 ≫ 

"Velika zahvalnost komandantu i šefu policije Dubaija, Major Generalu Abdulahu Kalifi, velikom prijatelju naše zemlje i Srpskog Atletskog Saveza uz čiju saglasnost i dozvolu naši atletičari koriste policijski stadion Dubaija za trenažni proces u pripremnom periodu", kaže prvi čovek SAS-a Jevrosimović

  • 1
Veselin Jevrosimović

Foto: Privatna arhiva

Predsednik Srpskog atletskog Saveza Veselin Jevrosimović u Dubaiju je bio gost šefa policije, Majora Generala Abdulaha Kalifija, i tom prilikom mu uručio plaketu SAS-a, a zauzvrat, kao čin dobrih odnosa, je dobio plaketu policije Dubaija i članstvo u "Police officer" klubu ovog grada.

Na ovaj način je i krunisana saradnja SAS-a i policije Dubaija koja traje već izvesno vreme i donosi direktne benefite našim najboljim atletičarima kojima je na korišćenje ustupljen policijski stadion u Dubaiju za treninge tokom pripremnog perioda.

- Velika zahvalnost komandantu i šefu policije Dubaija, Major Generalu Abdulahu Kalifi, velikom prijatelju naše zemlje i Srpskog Atletskog Saveza uz čiju saglasnost i dozvolu naši atletičari koriste policijski stadion Dubaija za trenažni proces u pripremnom periodu - poručio je Jevrosimović.

Major General Abdulah Kalifa Al Mari je visoko rangirani policijski general, u taj čin proizveden je u martu sa pozicije brigadira.

Komanduje policijskim korpusom Dubaija koji broji 15.000 obučenih, pripremljenih i naoružanih pripadnika snaga reda.

Ključni deo njegovog upravljanja policijskim snagama uključuje primenu pametne tehnologije. Prošle godine na "Gitek-u", policija Dubaija predstavila je niz uređaja, uključujući rukavicu koja razume pokrete znakovnog jezika svog korisnika i prevodi ih na arapski na ekranu računara, kao i niz inicijativa za e-usluge za povećanje efikasnosti.

Abdulah Kalifa je osnovao motociklističku grupu za zaštitu VIP ličnosti 2008. i zaslužan je za osmišljavanje aplikacije za pametne telefone policije Dubaija. Njemu je dodeljena ključna uloga u bezbednosnim pripremama za "Ekpo 2020 Dubai".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima