≫ 

Kakva dominacija srpskih atletskih gracija: Ivana najbolja na Balkanu, Angelini priznanje "zvezda u usponu"

Ne zaboravimo Adrianu Vilagoš koja je pre dva dana nagrađena trofejem najveće svetske zvezde u usponu

  • 0
Ivana Vuleta najbolja atletičarka Balkana - Angelina Topić mlada Zvezda u  usponu Balkana Foto: SAS

Srpske atletičarke Ivana Vuleta i njena mlađa koleginica, mlada zvezda Angelina Topić, pobrale su sve počasti u Atini, na kongresu Balkanske atletike. Ivana je osvojila još jedno značajno priznanje u svojoj bogatoj karijeri, proglašena ja za najuspešniju atletičarku Balkana, a Angelina Topić je nesumnjivo krenula njenim stopama - ona je dobila priznanje za balkansku "zvezdu u uspenu".

Podsetimo da je pre samo dva dana treća naša uzdanica Adriana Vilagoš proglašena za svetsku mladu "zvezdu u usponu", potpuno zasluženo, posle svetskog juniorskog zlata i seniorskog srebra koje je osvojila u Berlinu ove godine.    

Balkanskom kongresu prisustvivala je delegacija Srpskog atletskog Saveza na čelu sa kopredsednikom Slobodanom Brankovićem.

Ivana Vuleta je ove godine odbranila titulu Svetske šampionke u dvorani, na Svetskom atletskom prvenstvu koje održano u martu u Beogradu, kao i titulu evropske šampionke u Minhenu.

To joj je i donelo zvanje najbolje atletičarke Balkana.

Angelina Topić je na poslednje održanom Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju sa skokom od 1,93 m, kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u Minhenu. Naslednica legendarnog Dragutina Topića se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju.

Bila je bez prave kategorije u svom uzrastu po osvojenim priznanjima i rezultataima, te je poptuno zasluženo poglašena za najbolju mladu nadu Balkana u usponu.

angelina topić Foto: Srpski atletski savez

Video: Ivana Španović je opet evropska šampionka: Čekala sam ovo 4 godine, po šta sam došla, uradila sam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA