Vuleta i Datunašvili najbolji sportisti Srbije za 2022. godinu: Vilagoš prva među mladim sportistima

Novo veliko priznanje za srpsku atletičarku

  • 3

Svetska i evropska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović Vuleta i prvak sveta u rvanju Zurabi Datunašvili najbolji su sportisti Srbije za 2022. godinu u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Vuleta je treći put u karijeri dobila ovo priznanje, dok je rođeni Gruzijac Datunašvili posle sjajnih rezultata u dresu Srbije prvi put izabran za najboljeg. Odbojkašica Tijana Bošković, kapiten svetskih šampionki, izabrana je za najboljeg sportistu u timskim sportovima, dok su odbojkašice ženski tim godine.

Najbolji muški tim su prvaci Evrope i sveta basketaši 3x3, Adriana Vilagoš, evropska seniorska vicešampionka i svetska juniorska dvostruka prvakinja, ponovo je najbolji mladi sportista i dobila je priznanje "Bobana Momčilović Veličković", a najbolji trener, po četvrti put, je selektor tekvondo reprezentacije Srbije Dragan Gale Jović.

Trofej "Olimpijsko srce - general Svetomir Đukić" dobio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Dušan Maravić.

Video: Vuleta: Dolazi do smene generacija, tu su mlađi i bolji, to je ono što treba da nas raduje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    26. decembar 2022 | 21:48

    Po meni Spanovicka je uspesnija od Vulete u atletici. Opet uz ogradu da je to moje misljenje

  • Zozo

    27. decembar 2022 | 01:22

    Pa to je ista osoba I nema dileme da je najbolja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA