≫ 

Veselin Jevrosimović ponosan: "Srbija je na putu da postane svetska atletska sila"

Predsednik Srpskog atletskog saveza osvrnuo se na dve istorijske godine ispunjene uspehom

  • 0

Ovog ponedeljka Srpski atletski Savez, održao je ceremoniju povodom proglašenja najuspešnijih atletičara u 2021. i 2022. godini.

Tom prilikom predsednik Saveza, gospodin Veselin Jevrosimović obratio se prisutnima i sumirao dve uspešne godine za našu atletiku.

- Želim da vas sve pozdravim ispred Srpskog atletskog saveza. Spojili smo dodelu za 2021. i 2022. godinu, jer nismo bili u mogućnosti zbog pandemije korona virusa da organizujemo dodelu za 2021. godinu, pa smo odlučili da spojimo dodelu nagradada za ove dve godine - počeo je Jevrosimović i dodao:

- Pre nego što pređemo na dodelu, ne mogu da se ne osvrnem na dve uspešne godine, možda i najuspešnije u istoriji Srpskog atletskog saveza. Prošle sezone je bila kruna naše atletike, imali smo dva fantastična prvenstva, Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani u Beogradu, koje je proglašeno za najbolje dvoransko prvenstvo ikada, kako po gledanosti, tako i po rezultatima, imali smo titulu Ivane Vulete, ali i dva svetska rekorda i Beograd je u martu bio centar celog sveta.

Jevrosimović je istakao ponos zbog rezultata srpskih atletičara na Evropskom prvenstvu, a najavio je još bolje rezultate u budućnosti.

- Takođe smo imali najuspešnije Evropsko prvenstvo, gde smo se vratili sa četiri osvojene medalje, a ja kao predsednik mogu da budem ponosan na naše atletičare, jer je ovo kruna dugogodišnjeg rada, koji je počeo da daje rezultate. Ponosan sam i na rezultate mlađih selekcija, jer nikada nismo imali talentovanije atletičare u mlađim kategorijama, ako budemo nastavili da ulažemo u tu decu, za tri do četiri godine nećemo imati četiri medalje, nego petnaest. Siguran sam u to, Srbija je na putu da postane svetska atletska sila - poručio je prvi čovek Srpskog atletskog saveza, a zatim se zahvalio i sponzorima i svima koji su pomogli srpskoj atletici.

- Zahvaljuem se svima koji su pomogli da srpska atletika bude ovde gde je danas, zahvaljujem se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi republike Srbije, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu i predsedniku Božidaru Maljkoviću, takođe zahvaljujem Ministarstvu Vojske i Ministarstvu policije. Zahvalio bih se i našim glavnim sponzorima, kompaniji Voda voda, kompaniji Comtrade, Sava osiguranju i kompaniji "Joma", kao i kompaniji Dunav osiguranje koja nam je u ključnom momentu pomogla za Svetsko atletsko prvenstvo, čiji su sponzor bili - zaključio je Jevrosimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA