"Treba da budemo ponosni, postaćemo atletska velesila": Ivana Vuleta se uzda u srpski inat i mentalitet

Ona je ponela nagrade za najbolju atletičarku za 2021. i 2022. godinu

  • 2

Ovog ponedeljka, Srpski atletski savez, održao je ceremoniju dodele nagrada za najbolje atletičare naše zemlje za 2021. i 2022. godinu. Nagrade u obe konkurencije za obe godine dobili su Ivana Vuleta i Armin Sinančević.

Ivana Vuleta, heroina ovog sporta u našoj zemlji, nastavila je da ređa sjajne rezultate i to nije moglo da prođe neopaženo, dok je tokom svog izlaganja imala i veoma moćne reči, podsetivši na njene početke.

Ona se setila kako su ona, Emir Berkić, Mihail Dudaš, Asmir Kolašinac, Tatjana Jelača sve "započeli" pre 15 godina.

- Treba da budemo ponosni na ono što smo uradili u prethodnim godinama, pogotovo kao organizatori Svetskog prvenstva, mislim da je to bilo fenomenalna, često pričam sa sportistima koji su pričali, koji su se takmičili, puni su impresija. Znam da će se uvek vraćati u Srbiju i pričati o srpskoj publici u najlepšem obliku. Svaki put isto pričam, zahvalnost prvenstveno timu i svima oko mene, oni su ti sa kojima delim i dobro i loše, držimo se zajedno i zato toliko i trajemo.

Proglašenje najuspešnijih atletičara i trenera u 2021. i 2022. godini., atletika Foto: Nikola Anđić

- Prvenstvo u Minhenu koliko pokazuje i dokazuje, da smo pre 10 godina smo Emir, Dudaš, Asmir, Tatjana Jelača i ja pokrenuli lavinu, pokrenuli trend i skrenuli pažnju koliko je bitno da mi u Srbiji imamo uslove za trening, da ne razmišljamo ni leti ni zimi kako ćemo, da li može da se isfansira ili ne. Svi volimo sport i to je deo života, ali imamo i svoje porodice i prijatelje i volimo da smo u tom društvu, to je najprijatnije okruženje u kom možeš raditi, da se razvijaš u svakom smislu.

- Od te 2008. godine, gde smo osvojili te juniorske medalje, pa do dan danas smo enormno napredovali, da je to stvarno nešto što se u nekim zemljama podrazumeva da imaš sve, gde ti potpuno rasterećen dolaziš i obavljaš svoj posao, imaš vremena da se baviš i drugim stvarima, kod nas je bila matematika i prilično teško, ja sam srećna i ponosna što imamo toliko mladih i sposobnih i spremnih sportista i atletičara i srećna sam da vidim kako će izgledati u budućnosti, jer eto, mi smo napravili te prve korake da osvojimo te medalje, da oni to vide da nije nemoguće da nismo bili vanzemaljci i da to nije stršano.

- Srećna sam mnogo što trajemo i što smo tu za njih i sigurna sam da ćemo imati mnogo više medalja i stvarno, svi kolektivno rade i radimo, da atletika postane velesila poput SAD, iako smo mnogo manji, ali to ne umanjuje srpski mentalitet, ponos, prkos. ja želim svima da čestitam, da kažem da sam ponosna, želim sreću, dobro zdravlje, da nastavite gde ste stali i da sanjate velike snove - zaključila je Ivana Vuleta.

Video: Dve godine za redom Sinančević i Vuleta dobili priznanja za najbolje seniore Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA