≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Završen 8. Belgrade Indoor Meeting: Gardašević izjednačila svoj najbolji skok i stigla do pobede!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Beograd je još jednom bio sjajan domaćin

  • 0
Belgrade indoor meeting Foto: Nikola Anđić

Osmi Belgrade Indoor Meeting, na kom su se takmičil atletičari iz preko 35 zemalja Evrope i sveta, završen je u sredu veče u 19.30 časova, četiri sata nakon što smo u "areni" videli prve takmičare.

Milica Gardašević je zauzela prvu poziciju u skoku udalj, Strahinja Jovančević je bio drugi u istoj disciplinji, samo u muškoj konkurenciji, dok je Elzan Bibić bio najbrži na 1.500 metara.

Armin Sinančević nije uspeo da se domogne trijumfa u bacanju kugkle, završio je četvrti, a vredi pomenuti i da je Britanka Dina Ašer - Smit izdominirala u trci na 60 metara.

Prethodno, takmičenje su otvorili predsednik SAS veselin Jevrosimović i gradski sekretar za sport i omladinu grada Beograda Nikola Penić.

Belgrade indoor meeting Foto: Nikola Anđić

-Dragi atletičari, dragi gosti, dobrodošlišli na osmi Beogradski atletski miting u dvorani, koji ima srebrni status. Ovo je jedan od pet najvećih atletskih dvoranskih mitinga na svetu, pred vama će se sada boriti 140 takmičara iz 30 zemalja sveta. Molim vas veliki aplauz za sve njih. Želim da se zahvalim onima koji su pomogli da se ovaj miting održi. Zahvaljujem se ministarstvu za omladinu i sport, gradu Beogradu i gradonačelniku, kao i generalnom sekretaru grada Beograda za sprot Nikoli Peniću, bez njih ova manifestacija ne bi mogla da se održi. Želim vam da uživate u današnjem takmičanju, a atletičarima da ostvare što bolje rezultate - rekao je Jevrosimović.

S druge strane, Penić je poručio:

- Beograd je grad koji je regionalni centar kada je sport u pitanju, sa izuzetnom sportskom biografijom, a zlatnim slovima je to upisano kroz atletska prvenstva koja su održana ovde, Evropsko i Svetsko dvoransko prvenstvo, imali smo otvoreno prvenstvo Evrope u krosu. Ovaj miting se održava osmi put zaredom, sasvim sigurno će i Ministarstvo za omladinu i sport i gradski sekretarijat za omladinu i sport sa još većim novčanim sredstvima podržati ovo takmičenje. Svim takmičarima želim puno uspeha.

U nastavku možete pogledati i kako je uživo teklo takmičenje na mitingu:

Belgrade indoor meeting Foto: Nikola Anđić

19.35 - Strahinja Jovančević je zauzeo drugo mesto u skoku udalj, sa dužinom od 7.78 metara. Prvi je Bugarin Božidar Sarabojukov (7.82).

19.20 - Mađarica Greta Kerekeš pobedila je u trci na 60 metara sa preponama.

19.10 - Aleksa Kijanović je završio na 4. mestu trke na 60 metara, uz vreme 6.71. Prvo mesto zauzeo je Riučiro Sakaj iz Japana, drugi je Elvis Alfriva iz Holandije, treći Ebrahima Kamara iz Gambije.

19.05 - Britanka Dina Ašer - Smit osvojila je prvo mesto na trci na 60 metara koju je istrčala za 7.13. Olivija Fotopulu je druga uz najboljelično vreme (7.27), kao i trećeplasirana Poliniki Emanuilidu.

18.50 - Elzan Bibić je bio najbrži na 1.500 metara sa vremenom 3.39.16.

18.13 - Armin Sinančević je završio na 4. mestu u bacanju kugle (20.81), dok je Asmir Kolašinac na 6. mestu (20.36). Pobednik je Italijan Leonardo Fabri (21.53), drugi je Hrvat Filip Mihaljević (21.42).

18.07 - Teodora Simović je ostvarila svoj najbolji rezultat i trku na 3.000 metara završila je vremenom 9.28.54. Mejra Mehmedović je druga, takođe uz najbolji lični rezultat, sa vremenom 9.41.10.

17.45 - Milica Gardašević je POBEDILA u skoku udalj, zahvaljujući skoku od 6.69 u 4. seriji. Druga je Evelis Viega iz Portugalije (6.40), treća je Filipa Kviten sa Kipra (6.37)

17.40 - Loše je Armin Sinančević otvorio seriju bacanja kugle, pošto je prestupio kod prva dva pokušaja. Asmir je na 5. mestu sa hicem od 20.36.

17.30 - Na tribinama je i Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka.

Belgrade indoor meeting Foto: Nikola Anđić

17.23 - Milica Gardašević je izjednačila lični rekord u 4. seriji i skočila je 6.69.

17.14 - Sjajna trka za Mašu Rajić na 800 metara, ostavrila je najbolji lični rezultat - 2.09.22. U toj prvoj grupi Karolina Bredinger je zauzela prvo mesto zahvaljujući vremenu 2.05.30.

17.00 - Miting je i zvanično otvoren!

- Dragi atletičari, dragi gosti, dobrodošlišli na osmi Beogradski atletski miting u dvorani, koji ima srebrni status. Ovo je jedan od pet najvećih atletskih dvoranskih mitinga na svetu, pred vama će se sada boriti 140 takmičara iz 30 zemalja sveta. Molim vas veliki aplauz za sve njih - rekao je Jevrosimović, koji se zahvalio i svima koji su pomogli održavanje ove manifestacije:

- Želim da se zahvalim onima koji su pomogli da se ovaj miting održi. Zahvaljujem se ministarstvu za omladinu i sport, gradu Beogradu i gradonačelniku, kao i generalnom sekretaru grada Beograda za sprot Nikoli Peniću, bez njih ova manifestacija ne bi mogla da se održi. Želim vam da uživate u današnjem takmičanju, a atletičarima da ostvare što bolje rezultate.

16.55 - Milica Gardašević je najbolje skočila u prvoj seriji skoka udalj - 6.61! Ujedno, taj rezultat je najbolji i posle tri serije.

16.45 - Aleksa Kijanović se plasirao u finale trke na 60 metara.

16.25 - Završena je i kvalifikaciona trka na 60 metara za žene. Dina Ašer Smit je ostvarila najbolje vreme (7.12), dok u finale ide i Milana Tirnanić. Milica Bukvić, Ivana Ilić, Tamara Vuletić, Katarina Vreta i Ksenija Zoranović nisu prošle dalje.

16.10 - Ima finalistkinje na 60 metara sa preponama: Elisavet Pesiridu, Greta Kerekeš, Dafni Georgiu, Nika Glojnarič, Milica Emini, Anja Lukić, Ana Tot i Lucija Grd.

Belgrade indoor meeting Foto: Nikola Anđić

16.06 - Završen je troskok za žene! Eva Pepelnak i Jekaterina Sarijeva su skočile 13.33, Paola Borović je na 13.13, dok su Aleksandrija Mitrović i Natalija Dragojević iza njih sa vremenom 12.76 i 12.71.

16.04 - Sjajna trka za Milicu Emini na 60 metara sa preponama. Istrčala je 8.24, svoje najbolje lično vreme, i završila je prva u svojoj grupi. I Marija Bukvić je imala najbolji lični rezultat (8.42), ali nedovoljno za prolaz dalje.

15.41 - Pomenuta Eva Pepelnak vodi i posle treće serije. Natalija Dragojević je na 4. mestu, Alekasandrija Mitrović je peta.

15.20 - Završena je prva serija u troskoku. Slovenla Eva Pepelnak je otvorila takmičenje vođstvom, skočila je 13.26.

Atletika Foto: Telegraf

Najava takmičenja:

Naša najbrža sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 m, njoj će se na startu pridružiti svetska šampionka Dina Ašer – Smit, kao i Ivana Ilić koja je vicešampionka Evrope (U20).

U muškoj konkurenciji na 60 m , Aleksa Kijanović jedan je od favorita za pobedu. U trci na 60 m prepone, Luka Trgovčević susrešće se sa dvostrukim azijskim osvajačem srebrne medalje, Jakub Aliuha. Boško Kijanović takođe će takmičiti na Belgrade Indoor Meeting-u u trci na 400 m.

U muškom skoku udalj očekuje nas povratak bronzanog evropskog osvajača medalje iz 2017. godine, Strahinje Jovančevića, dok je u ženskom dalju najveći favorit naša atletičarka Milica Gardašević, kao i Teodora Boberić.

Evo i satnice:

Atletika Foto: Srpski atletski savez

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA