≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sinančević prebacio 21m i postao prvak Srbije: "Nadam se da ću biti i bolji na EP, ovo je rezultat za medalju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je istakao i da se tek "zagreva", te da se nada da će u Istanbulu biti i bolji

  • 0

Prvi dan prvenstva Srbije u atletici je doneo nekoliko neverovatnih rezultata i podviga. Mlada Milica Gardašević je skinula s trona Ivanu Vuleta u skoku udalj, dok je posebno zanimljivo bilo u bacanju kugle, gde je Armin Sinančeviću poslednjoj seriji došao do rezultata od preko 21 metra (21.19).

Sinančević se dugo mučio, imao je nešto slabije hice kao i na Belgrade Indoor Meetingu, da bi tek u 5. seriji uspeo prvo da obiđe Asmira Kolašinca, a onda je u šestoj seriji i dodatno uvećao svoju prednost, čime je napravio i uvertiru pred Evropsko prvenstvo u dovrani koje je na programu od 2. do 5. marta u Istanbulu.

- Sve vreme tokom takmičenja sam se borio da nađem dobre hice, našao sam taj poslednji, najteži u šestoj seriji. Tad je najteže baciti taj rezultata, prezadovoljan sam i presrećan. Ovo je pravi put prema Evropskom prvenstvu, hitac od 21 metra je teško baciti. Na Evropskom prvenstvu je to rezultat za medalju. Nadam se da ću biti bolji, prezadovoljan sam, prvak sam države i to je najveća titula u atletici - ističe Sinančević, koji se potom vratio i na takmičenje na Belgrade Indoor Meeting-u.

- Rekao sam na konferenciji, posle mitinga, 20.81 sam bacio, ja tek treba da uđem u formu i nadam se da ću još biti bolji na EP. Vidi s da sam na pravom putu, čim sam bacio preko 21 metra. Mislim da je to nešto najvažnije, da tu dođem spreman i da bacim dobar rezultat.

Video: Gardašević postala šampionka Srbije, pa poželela brz oporavak Ivani: Da ponovim skokove na EP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA