≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo, Angelina! Topićeva ponovo "poletela" uvis i kao treća se plasirala u finale Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrlo brzo se naša mlada i sjajna atletičarka domogla mesta među osam najboljih

  • 4
Angelina Topić Foto: Marko Jovanović

Fantastične vesti stižu nam iz Istanbula ove večeri! Angelina Topić se plasirala u veliko finale Evropskog prvenstva u atletici, pošto je danas kao trećeplasirana prošla dalje u kvalifikacijama.

Ona je skočila visinu od 1,91 metara iz drugog pokušaja, dok je sve ostale prethodno "otklonila" iz prvog pokušaja (1.76, 1.82 i 1.87 metara). Ispred nje su bile samo Julija Levčenko i Jaroslava Mahučik iz Ukrajine. One su jedine zadatu visinu od 1,91 metara preskočile iz prve.

Pored njih, plasman u finale obezbedile su još Kristina Honsel iz Nemačke, Danijela Stančiju iz Rumunije, Katerina Tabišnik iz Ukrajine, Brit Virman iz Holandije i Morgan Lejk iz Velike Britanije. Sve su išle do 1,91 metara.

Najveći šok je to što Marija Vuković iz Crne Gore nije uspela da preskoči visinu od 1,91 metara, pošto je sva tri puta prestupila, pa se tako neće naći u velikom finalu.

Finale je zakazano 5. mart od 08.20 časova po našem vremenu, a u 10.20 časova po lokalnom.

Naša dva kuglaša, Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, nažalost, nisu uspeli da se plasiraju u finale. Prvi je napravio tri prestupa, a drugi je bacio 19,63 metara, što je bilo dovoljno samo za 11. mesto.

Video: Angelina Topić: Neću skakati udalj, ali zavisi od toga kako se otac probudi ujutru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😋

    2. mart 2023 | 21:10

    Bravo mala!!!🦾

  • Mixx

    2. mart 2023 | 20:04

    I,naravno, nema prenosa nigde 🤣

  • JS

    2. mart 2023 | 19:10

    Bravo Topićeva, samo staloženo. Armin sa virozom, dobro je i da je izašao. On je nova nada naše atletike. Ali Asmir, pa da li je vreme da se povuče, kako ga nije sramota da se bruka, sve vise i više?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA