≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lazar Anić u finalu EP, kraj za Jovančevića i Kijanovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polovičan uspeh srpskih skakača udalj, dok Kijanović na 400 metara nije uspeo da se domogne polufinala

  • 0
Lazar Anić Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

Srpski atletičar Lazar Anić plasirao se u finale discipline skok udalj, na Evropskom prvenstvu koje se održava u Istanbulu!

Anić je svoje mesto u finalu obezbedio kao osmi u kvalifikacionoj grupi, sa skokom od 7.75 metara, i za medalju će se boriti 5. marta nešto posle osam časova.

Ukoliko za to bude sposoban, jer se tokom kvalifikacija povredio. Tačnije, držao se za zadnju ložu desne noge što je verovatno uticalo da u trećoj seriji skoči 2,29 metara. Prethodno je prvu otvorio sa skokom 7,54, a onda u drugoj ostvario potreban rezultat za finale.

- Ja sam spreman za skokove preko osam metara, ali videćemo sa doktorom kakva je situacija sa povredom i da li ću biti u stanju da skačem u finalu koje je u nedelju - rekao je Anić.

Belgrade Indoor Meeting Foto: Nikola Tomić

S druge strane, drugi srpski skakač udalj, Strahinja Jovančević, nije uspeo da uđe u finale s obzirom na to da je završio na 14. mestu sa skokom od 7,50 metara. To mu mje bio i jedni ispravan skok, u drugoj seriji, pošto je u prvoj i trećoj prestupio.

Ni Boško Kijanović, koji je trčao u petoj kvalifikacionoj grupi na 400 metara, nije uspeo da ode dalje - da se plasira u polufinale. Zauzeo je četvrto mesto rezultatom 47.36 sekundi.

Video: Direktno iz aviona na stazu i titula osvojena: Lazar Anić šampion Srbije u skoku u dalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA