Vreme čitanja: oko 1 min.

Ma, bravo! Elzan Bibić pobednik kvalifikacija na 3.000 metara, Srbija se nada prvoj medalji na EP u atletici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski atletičar imao je najbolje vreme od svih takmičara u obe grupe

  • 0
Elzan Bibić Foto: Nikola Anđić

Srpski atletičar, Elzan Bibić osvojio je prvo mesto u kvalifikacijama u trci na 3.000 metara na Evropskom prvenstvu koje se održava u Istanbulu. On je trku završio u vremenu 7:50,21, što je bio najbolji rezultat u obe grupe.

Naš sjajni takmičar trčao je u drugoj grupi u kojoj je iza sebe ostavio Adela Mehala iz Španije koji je imao vreme 7:50,69, dok je treću poziciju zauzeo Džejms Vest sa trkom u vremenu 7:50,73.

U drugoj kvalifikacionoj grupi, koja je bila značajno sporija, pobedu je odneo čuveni Jakob Ingebritsen sa vremenom 7:56,57. Nadamo se da će Elzan uspeti da mu parira u velikom finalu, pošto je Norvežanin prethodno slovio za glavnog favorita i sigurno je čuvao snagu za finale.

A ono je na programu u nedelju od 20.00 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 18.00 časova po srpskom vremenu, što će reći da će to biti jedna od disciplina koja će spustiti zavesu na ovogodišnji Evropski šampionat.

Video: Najbolji mladi atletičarke i atletičari u Srbiji za 2021. godinu: Oni su nade kraljice sportova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA