≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bravo, Ivana, kraljice naša: Vuleta doskočila do bronze, Srbija osvojila dve medalje na EP u Turskoj

Vreme čitanja: oko 4 min.

Srbija je uspela da se domogne dva odličja, dok je bila blizu i trećeg, ali je Angelina Topić završila na četvrtom mestu

  • 8
Ivana Vuleta Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Vuleta, uspela je da se domogne bronzane medalje na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Istanbulu u svojoj disciplini, skok udalj, gde je zabeležila rezultat od 6.91. Ispred nje su se našle Larisa Japikino i Džazmin Sojers.

Ivana nije uspela da ponovi svoj rezultat iz kvalifikacija, koji bi joj u ovom slučaju doneo bar srebrno odličje (6.98), ali svakako, nema za čim da žali heroina srpske atletike. Vuleta je vodila tokom prve tri serije, kada ju je pretekla Malajka Mihambo, a potom su isto uradile i Japikino i Sojers.

Vuleta je uspela da se povrati u petoj seriji, skočila je 6.91, isto koliko i Larisa Japikino, ali je Italijanka svoj skok popravila u poslednjoj seriji, 6.97, čime je i došla do srebra.

Neprikosnovena je bila Sojers sa skokom od tačno sedam metara, što je i vodeći rezultat u svetu ove godine.

Podsetimo, Srbija je već osvojila jednu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je Elzan Bibić u trci na 3000 metara stigao do bronze. Dan ranije je i Angelina Topić bila sjajn, ali je završila na četvrtom mestu zbog obaranja niže lestvice.

Ivana Vuleta, Ivana Španović Foto: AP/Tanjug

TOK UŽIVO:

18.53 - Ide Ivana Vuleta sada! Odličan skok, čekaju se rezultati... Iiiii... Ivana Vuleta je u poslednjoj seriji skočila 6.90. Ona je osvojila bronzanu medalju, Sojers završava sa zlatom, a Japikino sa srebrom.

18.50 - Malajka Mihambo skače... Nemica juri medalju, ali će morati dobro da se potrudi da bi do nje došla. Ali pravi prestup i ostaje bez medalje. Na zaletištu se našla i Larisa Japikino, koja je skočila 6.97, te je tako pretekla Ivanu Vuletu, ponovo!

18.44 - Iii, ponovo je Ivana na zaletištu, uspela je da se vrati na drugo sa skokom od 6.91!

18.42 - Džamin Sojers! Britanka je skočila tačno 7.00 i obišla je našu Ivanu, ali i Mihambo... Moraće Vuleta da se dobrano potrudi. Pada Ivana i dalje, Larisa je skočila 6.91 i tako je postavila nacionalni rekord svoje Italije.

18.40 - Maljka Mihambo je načinila još jedan odličan skok, skočila je 6.82, što bi joj takođe donelo prvo mesto, makar u trenutnom plasmanu. Sada se naredu Džamin Sojers, Larisa Japikino, pa naša Ivana Vuleta.

18.30 - Iiii.... Ivana Vuleta je u četvrtoj seriji skočila 6.77 što nije dovoljno da se vrati na prvo mesto...

Ivana Vuleta Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

18.27 - Malajka Mihambo je sada preuzela prvo mesto sa skokom od 6.83... Ivana će morati da popravi svoj rezultat kako bi se vratila na prvo mesto. Džamin Sojers je takođe popravila svoj skok, skočila je 6.76, ali je todovoljno samo do četvrto mesto.

18.15 - Skakala je Ivana i u trećoj seriji, ali je sada imala nešto lošiji skok sa 6.66. Larisa Japikino je poboljšala svoj rezultat na 6.77 i sada je još više prišla srpskoj atletičarki. na trećoj poziciji je i dalje Džazmin Sojers sa skokom iz prve serije.

18.09 - Osvaja bronzu Elzan Bibić u trci na 3000 metara! Prvo mesto je pripalo Jakob Ingebrigsten, drugi je Adel Mečal a treći je naš Elzan Bibić. Ingebirgsten ja na prvom mestu završio sa rezultatom 7:40.32, odmah iza je bio Adel Mekal sa 7:41,75, a onda na trećoj poziciji je završio "El Bibe" sa 7:44.03.

18:00 - Opet je skočila Ivana sjajno i utvrdila je svoje prvo mesto sa skokom koji je bolji za tri centimetra, sada je Vuleta na prvoj poziciji sa skokom od 6.79! Odličan skok u drugoj seriji je imala i Larisa Japikino, koja je postavila i najbolji rezultat u sezoni od 6.74, čime se probila na drugo mesto.

17.56 - Odlična je Ivana posle prve serije! Srpkinja se nalazi na prvoj poziciji posle prvog skoka, pošto je skočila 6,76! Odmah iza nje se nalazi Džamin Sojers sa 6.70, a potom i Malajka Mihambo sa 6.67.

KOMENTAR PRE TAKMIČENJA:

Dvoransko Evropsko prvenstvo ulazi polako u završnicu, gde se nadmeće i naša Ivana Vuleta! Nažalost, Milica Gardašević nije uspela da se plasira u finale, pa Srbija ima samo jednu predstavnicu na ovom stupnju takmičenja.

Ivana je favorit za zlatnu medalju, iako je imala nezgodu tokom prvenstva Srbije, kada se povredila i morala da napusti takmičenje. Tada je Vuleta rekla da se ne radi o ozbiljnoj povredi, ali da mora da odredi listu svojih prioriteta, što je u ovom slučaju Evropsko prvenstvo.

Tada joj titulu Srbije preuzela mlada Milica Gardašević, koja je skočila 6.90 na Banjici.

Naša Ivana je u polufinalu na Evropskom prvenstvu skočila 6,98, što je bio i najbolji rezultat u kvalifikacijama, a sada bi joj takav novi skok doneo i zasigurnu borbu za medalju.

Video: Ivana Vuleta zadovoljna osvajanjem medalje na EP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA