≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Planeta ovo još nije videla: Američki div oborio svetski rekord, kuglom umalo prebacio teren!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rajan Krauzer ponovo pokazao klasu i ušao u istoriju

  • 2
Rajan Krauzer Foto: ARIANA RUIZ / Zuma Press / Profimedia

Američki atletičar Rajan Krauzer oborio je svetski rekord u bacanju kugle na otvorenom! On je nadmašio rekord koji je takođe bio u njegovom vlasništvu i sada je kuglu bacio do neverovatnih 23,56 metara!

Dvostruki olimpijski šampion nadmašio je svoj prethodni svetski rekord na otvorenom za 19 centimetara, koji je tada ostvario tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Ovoga puta je pomerio granice na mitingu u Los Anđelesu, gde je na stadionu univerziteta UCLA, gde je ušao u istoriju.

Krauzer je imao fenomenalan nastup, jer je još dva puta prebacio 23 metra, hicima od 23,31 i 23.23 m, pa je trenutno vlasnik četiri najbolja hica u istoriji!

Interesantno je da je malo falilo da Krauzer tokom istorijskog hica prebaci teren na kojem je on mogao da bude izmeren i kugla je ubrzo udarila u zid. Da je k0ji centimetar duže bacio, hitac verovatno ne bi mogao da se izmeri, a ujedno bi propao svetski rekord.

Krauzer je inače u više navrata dolazio u Beograd, gde je bio oduševljen prijemom i takmičenjima na kojima je učestvovao, među kojima je i Svetsko dvoransko prvenstvo, na kojem je ipak osvojio "samo" srebrnu medalju, a bio je učesnik i spektakla na Trgu republike, kada je imao neverovatne hice kojima je oduševio publiku u Srbiji, a u hvalospevima je pričao i o Nikoli Jokiću i još tada rekao da može protiv Lebrona.

Krauzer je osvajao zlato na Olimpijskim igrama u Riju i Tokiju, a bio je i šampion sveta u Judžinu 2022. godine. Ima i srebro sa Svetskog prvenstva na otvorenom u Dohi, kao i srebro iz Beograda na SP u dvorani.

(Telegraf.rs)

Video: Američki olimpijski šampion o Jokiću: On mi je jedan od omiljenih NBA igrača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA